Η μετά τον Τράμπ Αμερική καλεί τον Ερντογάν να πάρει μια απόφαση, αν θα είναι με την Δύση ή όχι, εκτίμησε ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης,

Μιλώντας στον Alpha 98,9 είπε αναφορικά με τον επόμενο γύρο των διερευνητικών επαφών Αθήνας – Άγκυρας: «Εχουμε στείλει επιστολή-πρόσκληση για τον επόμενο γύρο των διερευνητικών. Δεν έχει απαντήσει ακόμη, νομίζω θα απαντήσει θετικά, δεν τον παίρνει σε αυτή τη φάση να τορπιλίσει τις διερευνητικές. Είναι βέβαιο ότι δεν τις θέλει. (…) Πιέζεται για να προσέλθει σε αυτόν τον οριοθετημένο διάλογο».

«Επί της διαδικασίας, θέλουμε τον διάλογο, αλλά δεν δικαιούμαστε να έχουμε αυταπάτες. Δεν έχει αλλάξει, κάνει τακτικιστικές απόπειρες. Πέρα από τον Ερντογάν, και οι Κεμαλιστές έχουν τις ίδιες θέσεις», υπογράμμισε ο κ. Καιρίδης

 Ο κ. Καιρίδης επισημαίνει ότι εξελίσσεται ένα δυναμικό παιχνίδι, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος παραμένει ακόμη ισχυρός στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Όμως, «ο Τούρκος πρόεδρος είναι αντιμέτωπος με ένα τριπλό πρόβλημα: Το πρώτο αφορά τους S-400 που οδηγεί σε ακύρωση του πιο ακριβού εξοπλιστικού προγράμματος της Αμερικής, των F-35. To δεύτερο αφορά το Ιράν. Η Τουρκία παραβίασε τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν. Το τρίτο μέτωπο αφορά τι σχέση της με τους ισλαμιστές τρομοκράτες».

«Η κουβέντα είναι αν ο Ερντογάν θέλει να είναι σύμμαχος ή αντίπαλος της Δύσης», πρόσθεσε ο κ. Καιρίδης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook