Λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ ολοκληρώθηκε η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, που έληξε με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Στην προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ονομαστική ψηφοφορία επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και επί 300 ψηφισάντων, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή ψήφισαν “ναι” οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Όχι» ψήφισαν οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Προοδευτική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος, Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “Νίκη”, και, Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου).
Κανένας από τους βουλευτές δεν ψήφισε «παρών».

Προηγουμένως, από το βήμα της Βουλής, και πριν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ένα ακόμη μέτρο -«ένα στοίχημα συνέπειας για όλα τα κόμματα», όπως είπε. «Στις αρχές της εβδομάδας αναρτούμε σε δημόσια διαβούλευση έναν νόμο με ένα άρθρο, που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού» τόνισε. (Δείτε εδώ την ομιλία του πρωθυπουργού )

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook