ΜέΡΑ25: Μεταμεσονύχτια αποχώρηση της Σοφίας Σακοράφα λίγο πριν τη διαγράψουν
Η Σοφία Σακοράφα ανακοίνωσε μέσω Twitter την απόφαση της να αποχωρήσει από το ΜέΡΑ25
Την απόφασή της να αποχωρήσει από το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας η πρώην βουλευτής Σοφία Σακοράφα με μία ανάρτηση στο Twitter.
Συγκεκριμένα, η Σοφία Σακοράφα ανακοίνωσε στις 2:29 τα ξημερώματα της Δευτέρας, την αποχώρηση της από ΜέΡΑ25 αφήνοντας αιχμές, καθώς όπως λέει δεν ενημερώθηκε ποτέ για την «επικείμενη» διαγραφή της.
Όπως αναφέρει υπάρχει στην ιστοσελίδα του κόμματος πρόταση για τη διαγραφή της, ωστόσο κανείς δεν της ανέφερε κάτι παρά το γεγονός ότι η πρώην βουλευτής βρισκόταν στην πολύωρη συνεδρίαση της ΚΕ Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή.
Και σημειώνει γράφοντας: «Ο καθείς με το μπόι του και τη σκιά του».
Τέλος, η ίδια γνωστοποιεί την πρότασή της να αποχωρήσει: «Απαξιώ για κάθε απάντηση ή σχολιασμό, σας απαλλάσσω από τη διαδικασία και αποχωρώ εγώ από το ΜέΡΑ 25».
Δείτε την ανάρτηση της Σοφίας Σακοράφα:
«Μόλις επέστρεψα μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΕ Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και πληροφορήθηκα ότι στην ιστοσελίδα του κόμματος υπάρχει ανάρτηση με τίτλο “Μηδενική ανοχή στην ολιγαρχία και τη διαπλοκή : Ο Γ. Βαρουφάκης προτείνει τη διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ25”.
Mε εντυπωσιάζει (;) το γεγονός ότι δεν είχαν το θάρρος να κάνουν καμία σχετική αναφορά είτε στο σώμα είτε σε μένα προσωπικά κατά τη 12ωρη συνεδρίαση της ΚΕ.
Ο καθείς με το μπόι του και τη σκιά του.
Προφανώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί η Επιτροπή σας Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού με εμένα, ως εκπρόσωπο “της ολιγαρχίας και της διαπλοκής”.
Απαξιώ για κάθε απάντηση ή σχολιασμό, σας απαλλάσσω από τη διαδικασία και αποχωρώ εγώ από το ΜέΡΑ 25».
Μόλις επέστρεψα μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΕ Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και πληροφορήθηκα ότι στην ιστοσελίδα του κόμματος υπάρχει ανάρτηση με τίτλο «Μηδενική ανοχή στην ολιγαρχία και τη διαπλοκή : Ο Γ. Βαρουφάκης προτείνει τη διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ25.»…
— Σοφία Σακοράφα (@SofiaSakorafa) July 9, 2023
H πρόταση για τη διαγραφή της Σακοράφα – Οι λόγοι
Η επιστολή – πρόταση διαγραφής της Σοφίας Σακοράφα υπάρχει στην ιστοσελίδα του κόμματος. Την επιστολή υπογράφουν οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κλέων Γρηγοριάδης και Λίτσα Αλεξάκη.
Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Η Μηδενική Ανοχή στην Ολιγαρχία και την Διαπλοκή ξεκινά από το σπίτι μας. Το ΜέΡΑ25. Το κόμμα που δεν διστάζει να τα βάλει με τους ισχυρούς, ανεξάρτητα κόστους».
Στην επιστολή γίνεται λόγος για τη βράβευση του Αχιλλέα Μπέου από τη Σοφία Σακοράφα τον Φεβρουάριο, λέγοντας πως τότε η Σοφία Σακοράφα είχε πλήξει το κόμμα, ενώ στη συνέχεια – εξηγούν στην ίδια επιστολή – ο Γιάνης Βαρουφάκης «αναγκάστηκε να “το πάρει πάνω του”».
Και συνεχίζουν: «Ήταν άδικο να επωμιστεί το ΜέΡΑ25, μέσω του Γραμματέα του, άλλο ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Αλλά πλησίαζαν οι εκλογές, και θεωρώντας σίγουρο ότι η Σοφία Σακοράφα (ιδίως μετά την γενναιόδωρη και άκρως συντροφική παρέμβαση του Γραμματέα) δεν θα επαναλάμβανε το ατόπημα, σιωπάσαμε. Κάναμε λάθος! Στις αρχές Ιουνίου νέα φωτογραφία – κόλαφος είδε το φως της δημοσιότητας με την Σοφία σε εγκάρδια χειραψία με τον… Βαγγέλη Μαρινάκη – τον ολιγάρχη που κατονομάζαμε, με προσωπικό κίνδυνο, στη Βουλή».
«Σε μια προεκλογική περίοδο που τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη είχαν ρητή άνωθεν εντολή να μας αποκλείουν (όπως καταγγέλλαμε επισήμως), η εγκάρδια συνεύρεση Σακοράφα-Μαρινάκη ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής» τονίζει.
Και καταλήγει: «Αυτή τη φορά, δεν θα επαναλάβουμε το λάθος να σωπάσουμε: Σας καταθέτουμε την άποψη πως, όσο παραμένει – μετά από τέτοιες συμπεριφορές – η Σοφία Σακοράφα στο ΜέΡΑ25, πλήττεται άδικα αλλά σκληρά η αξιοπιστία του ως πραγματικά ανιδιοτελές κόμμα. Θεωρούμε, και το καταθέτουμε εδώ με θλίψη αλλά και οργή, πως η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να επιληφθεί άμεσα διαγράφοντας τη Σοφία Σακοράφα ώστε να προστατευτεί το κόμμα μας, ιδίως στη σημερινή κρίσιμη φάση ανασυγκρότησης η οποία θα πετύχει με την ανιδιοτελή και ακούραστη συμβολή όλων μας».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους στο Ρέθυμνο – Νεκροί δύο πυροσβέστες, νέα «112» για εκκενώσεις οικισμών – Απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης (βίντεο)
- Θρήνος στο Ρέθυμνο για τους πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον – Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο
- «Λάρισα ερχόμαστε»: Η χαμογελαστή φωτογραφία της Καρυστιανού προκάλεσε την αντίδραση Πλακιά – «Η πόλη αυτή μόνο έμπνευση για χαρούμενα πρόσωπα δεν είναι»
- Υπουργείο Εξωτερικών: Σταθερός στόχος παραμένει η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση της Μεγαλονήσου
- Νεκρός πυροσβέστης στο Γύθειο – Επιχειρούσε στη φωτιά – Υπό διερεύνηση τα αίτια
- Αττική: Δείτε σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση
- «Έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος»: Η Πυροσβεστική για τους δύο νεκρούς στη φωτιά στο Ρέθυμνο
- Νεκροί δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στη Νέα Κρύα Βρύση Ρεθύμνου – Εγκλωβίστηκαν στο όχημα τους – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις οικισμών (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook