«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ τα F-16 μας εναντίον της Ελλάδας και δεν σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον της Ελλάδας στο μέλλον», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως η Τουρκία σκοπεύει να αποκτήσει περισσότερους φίλους παρά εχθρούς στο μέλλον και αναφέρθηκε στην προοπτική αγοράς των F-16 από τις ΗΠΑ.

«Ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος για την απόκτηση των 16 από τις ΗΠΑ.
«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ τα F-16 μας εναντίον της Ελλάδας και δεν σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον της Ελλάδας στο μέλλον», είπε εμφαντικά και πολλοί αναλυτές το ερμήνευσαν ως απάντηση στους Γερουσιαστές των ΗΠΑ σχετικά με τις ανησυχίες τους για την πώληση τους στην Τουρκία.

Για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Σχετικά με τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Πιστεύω ότι όταν ανοίξει το κοινοβούλιο, αυτή θα είναι η σύμβαση που θα τονίσει ο Πρόεδρος της Βουλής μας στις διεθνείς συμβάσεις». είπε.

Παράλληλα επισήμανε πως «η Τουρκία είναι μια χώρα που πάντα υποστήριζε την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ. Μέχρι τώρα, δεν έχουμε εμποδίσει αυθαίρετα καμία χώρα να ενταχθεί στη συμμαχία» είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook