Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέου του κόμματος.

Η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα από το πρωί χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν φέρεται διατεθειμένος να παρέμβει ανοιχτά στις διαδικασίες.

Ο Στέφανος Τζουμάκας έκανε γνωστό σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην κούρσα της διαδοχής.

Ο Στέφανος Τζουμάκας με επιστολή προς το Προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «με βάση την ημερησία διάταξη και τις προβλεπόμενες διαδικασίες της ΚΕ σας γνωστοποιώ οτι θέτω υποψηφιότητα στην εκλογική διαδικασία για τη θέση του προέδρου.

Μπορώ να συμβάλλω με γνώση, εμπειρία και εντιμότητα στην αλλαγή πορείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση μια στρατηγικής νίκης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και την ανασύνταξη του προοδευτικού κινήματος, με στόχο την υλοποίηση της πολιτικής μας υπέρ της χώρας και του ελληνικού λαού.

Οι εξελίξεις για την εκλογή ηγεσίας στο κόμμα ασκούν επιρροή συνολικά στο δημόσιο βίο και ως ένα βαθμό ενεργοποιούν το ενδιαφέρον των πολιτών ανεξάρτητα από κομματικές εντάξεις».

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχουν ήδη ανακοινώσει τη θέση τους στην κούρσα διαδοχής και τον Νίκο Παππά να αναμένεται να το κάνει σήμερα, ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει ο Παύλος Πολάκης.


Τον οδικό χάρτη με βάση τον οποίο θα πορευθεί το κόμμα το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας που αναμένεται να εγκριθεί στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στη σημερινή και αυριανή συνεδρίαση.


Με βασικό κριτήριο να διασφαλιστεί η πλήρης ετοιμότητα του κόμματος ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων, αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών, προτείνεται το εξής χρονοδιάγραμμα: 26-27 Αυγούστου να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο, όπου αναμένεται να εγκριθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος. Στις 3 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί η εκλογή προέδρου, με τον δεύτερο γύρο, σε περίπτωση περισσότερων των δύο υποψηφιοτήτων, να έχει προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο υπάρχουν και αρκετές διαφωνίες για το χρονοδιάγραμμα καθώς Διονύσης Τεμπονέρας , Πάυλος Πολάκης και άλλοι, θέλουν την εκλογή προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook