Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα πάρει το χρίσμα της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, όπως όλα δείχνουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η υποψηφιότητα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας για την Περιφέρεια Αττικής «έκλεισε» με τις επίσημες ανακοινώσεις να γίνονται από την ΝΔτο πιθανότερο τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 .

Ο Νίκος Χαρδαλιάς που φέρεται ότι ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό όλες αυτές τις ημέρες, θα συντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη που θα επιστρέψει από Λευκωσία και Λέσβο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ένας ιδιαίτερα εργατικός πολιτικός, με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, θεωρείται το «δυνατό χαρτί» για να διεκδικήσει με επιτυχία την Περιφέρεια Αττικής ακόμη και απέναντι στον Γιώργο Πατούλη, αν τελικά κατέβη ως ανεξάρτητος υποψήφιος, όπως ακούγεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς στις 19 Ιουλίου του 2019 διορίστηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στις 15 Μαρτίου 2020 ορίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Ανέλαβε μαζί με τον Σωτήρη Τσίοδρα την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού και στη συνέχεια ανέλαβε τον συντονισμό της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2021. Κατόπιν ανασχηματισμού της κυβέρνησης την 31η Αυγούστου 2021, ορίστηκε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αποτελεί ένα πρόσωπο με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία καθώς έχει διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα για δώδεκα χρόνια, από το 2002, αλλά και περιφερειακός σύμβουλος από το 2014, ενώ έχει διατελέσει και επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η συνάντηση στο Μαξίμου

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα μετά την επιθεώρηση, που πραγματοποίησε στα συστήματα πυρασφάλειας των στρατοπέδων σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Λάρισα με την επιστροφή του το απόγευμα στην Αθήνα είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο.

Πάντως, από τη ΝΔ  δεν χρεώνουν στον κ. Πατούλη μόνο το ατόπημα με το ζεϊμπέκικο, το οποίο λέγεται ότι ήταν η σταγόνα πουν ξεχείλισε το ποτήρια, αλλά και μία σειρά αστοχιών σε σχέση με τη διαχείριση των πυρκαγιών, καθώς ήταν «εξαφανισμένος» από τα ΜΜΕ και των έντονων καιρικών φαινομένων με τα χιόνια.

Να θυμίσουμε ότι για την Περιφέρεια Αττικής είχε συζητηθεί το όνομα του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος τελικά σήμερα με ανάρτηση του ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά το Δήμο Γλυφάδα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook