«Αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι γελασμένος», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου για το γεγονός ότι κομβόι με ακροδεξιούς χούλιγκαν από την Κροατία διέσχισαν ανενόχλητοι τη χώρα μέχρι την Αθήνα  και τη Νέα Φιλαδέλφεια όπου  δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Αν ο κ. Οικονόμου «νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι γελασμένος» σημειώνει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μπουν σε «καραντίνα» επτά αξιωματικοί της τροχαίας και της ΕΛΑΣ μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες στην υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Αντί για αποποίηση ευθυνών και δηλώσεις δήθεν αποφασιστικότητας, ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «θα ήταν το ελάχιστο δείγμα ευθιξίας».

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε άμεσα απαντήσεις από το υπουργείο και την ΕΛ.ΑΣ. σε 4 καίρια ερωτήματα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Οικονόμου, στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

1. «Ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους να απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση του και τον τομέα ευθύνης του και να τεθεί στη διάθεση της ΓΑΔΑ.

2. Να απομακρυνθούν άμεσα από τους τομείς ευθύνης τους και να τεθούν στη διάθεση των αντίστοιχων Διευθύνσεων, έως ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα, οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

3. Εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ. Για αυτό και, παράλληλα, έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:
«Αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι γελασμένος.

Αντί για αποποίηση ευθυνών και δηλώσεις δήθεν αποφασιστικότητας, ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.

Θα ήταν το ελάχιστο δείγμα ευθιξίας για το γεγονός ότι κομβόι με ακροδεξιούς χούλιγκαν από την Κροατία διέσχισαν ανενόχλητοι τη χώρα μέχρι την Αθήνα και δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook