Τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας είναι το αντικείμενο της σύκεψης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ευρεία σύσκεψη για την εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αποτροπή της οπαδικής βίας, πραγματοποιείται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συμμετέχουν – μεταξύ άλλων – η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικοί διευθυντές.

Όσον αφορά στα μέτρα, αποφασίστηκε ένας πολύ πιο διευρυμένος ρόλος της αστυνομίας σε ό, τι αφορά τον έλεγχο των γηπέδων, ιδιαίτερα σε αναμετρήσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως υψηλού κινδύνου.

Πλέον, ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας των οπαδών στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, αλλά και σε αυτές στις οποίες έχουμε δει κατά το παρελθόν να προξενούνται επεισόδια, περνάει στην Αστυνομία. Αστυνομικοί λοιπόν διαφόρων υπηρεσιών θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να ελέγχουν τα έγγραφα ταυτοποίησης και φυσικά τα εισιτήρια όσων επιχειρούν να μπουν στο γήπεδο.

Παράλληλα, σε χρόνους όπου δεν θα ανακοινώνονται, θα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες για την ύπαρξη τυχόν πολεμοφοδίων.

Την ίδια ώρα μεγάλο βάρος πέφτει και στον τομέα της πρόληψης με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, καθώς δεν πρέπει να λησμονούμε ότι επεισόδια αλλά και αιματηρές συμπλοκές δεν έχουμε μόνο κατά την διάρκεια των αγώνων μέσα στα παιχνίδια, αλλά είδαμε να συμβαίνουν σε χώρους εκτός γηπέδων. Χαρακτηριστικά, η δολοφονία του Άλκη Καμπανού, η δολοφονία του Μιχάλη πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μεγάλο βάρος πέφτει λοιπόν στην άντληση πληροφοριών τόσο από ανοικτές πηγές όσο και από πού μπορεί η αστυνομία να μπει στο εσωτερικό των συνδέσμων, οι οποίοι καταργούνται.

Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτση, σύμφωνα με πληροφορίες μία από αυτές θα σχετίζεται με την επικοινωνιακή καμπάνια για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού. Πώς θα γίνεται αυτό; Μία από τις προτάσεις είναι τα κανάλια που παίρνουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα να προβάλουν πριν τους αγώνες μηνύματα κατά της βίας. Μηνύματα που θα εκπέμπονται ακόμα και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Πηγή: ertnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook