Για λόγους ασφαλείας δεν επιβεβαιώνεται ούτε προαναγγέλλεται η επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε διαψεύδει η Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Ουκρανός πρόεδρος θα βρεθεί αύριο, Δευτέρα, στην Αθήνα και θα παρακαθίσει στο δείπνο του πρωθυπουργού με τους ηγέτες των δυτικών Βαλκανίων και της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελλάδα αλλά και τα ξένα ΜΜΕ είναι πιθανόν να έρθει αύριο, Δευτέρα, 21 Αυγούστου, στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αν και αυτό επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ούτε από την Αθήνα ούτε από το Κίεβο.

Η έλευση των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων και των επικεφαλής της ΕΕ στην Αθήνα γίνεται για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».

Στο δείπνο που θα παρατεθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία θα δώσουν, παράλληλα, το «παρών» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την Ελλάδα να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή της βαλκανικής, αλλά και στη συζήτηση για το ευρωπαϊκό μέλλον της ευρύτερης περιοχής.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σήμερα στην πιθανότητα να έρθει στην Αθήνα ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος είναι σε ευρωπαϊκή περιοδεία αυτές τις μέρες, έχοντας επισκεφθεί τη Σουηδία, τη Δανία και την Ολλανδία .

Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως δεν έχει περιλάβει το όνομα του κ. Ζελένσκι στους συμμετέχοντες της άτυπης διάσκεψης, ούτε στα διμερή ραντεβού του πρωθυπουργού. Πλην όμως, σπανίως ο Ουκρανός ηγέτης προαναγγέλλει τις εμφανίσεις του για λόγους ασφαλείας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook