Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Κροάτη ομόλογο του, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς (Andrej Plenkovic).


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο τα Δυτικά Βαλκάνια. Συζητήθηκαν ακόμη θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του φιλάθλουΜιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Οι δύο ηγέτες εξάλλου αντάλλαξαν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο τα Δυτικά Βαλκάνια. Συζητήθηκαν ακόμη, θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εξωτερικών των δυο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κροάτες θα ήθελαν την απελευθέρωση μεγάλου μέρους των συλληφθέντων, αλλά τους εξηγήθηκε με επιχειρήματα ότι η έρευνα είναι σε κρίσιμη καμπή και ότι κάνουν σημαντική δουλειά τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι Κροάτες δεσμεύθηκαν να παρέχουν ό,τι στοιχεία τους ζητηθούν το επόμενο διάστημα για να συμβάλλουν στην ταχεία περαίωση της έρευνας. Το κλίμα περιγράφεται ως αρκετά καλό και θα υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook