H ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ανήρτησε στο λογαριασμό της συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον καθιερωμένο εορτασμό σήμερα, 30 Αυγούστου, της λεγόμενης «Ήμερας Νίκης», της επετείου που ξεκίνησε η επίθεση των κεμαλικών δυνάμεων και οδήγησε στην ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο. Στο μήνυμα της LANDCOM σημειώνεται: «Θα […]

H ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ανήρτησε στο λογαριασμό της συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον καθιερωμένο εορτασμό σήμερα, 30 Αυγούστου, της λεγόμενης «Ήμερας Νίκης», της επετείου που ξεκίνησε η επίθεση των κεμαλικών δυνάμεων και οδήγησε στην ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο.


Στο μήνυμα της LANDCOM σημειώνεται: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Παρόμοιο μήνυμα είχε αναρτήσει το ΝΑΤΟ και πέρυσι την ίδια ημέρα, το οποίο διέγραψε στη συνέχεια μετά τις έντονες αντιδράσεις της Αθήνας.

Σήμερα 30 Αυγούστου, η Τουρκία γιορτάζει τη λεγόμενη «Ημέρα της Νίκης», την επέτειο της νίκης του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook