Είναι η δεύτερη φορά που το ΝΑΤΟ έκανε το ίδιο ατόπημα ευχόμενο στην Τουρκία για τα γεγονότα που οδήγησαν στην Μκρασιατική καταστροφή. Πέρυσι μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της Αθήνας το ευχετήριο μήνυμα διαγράφτηκε.

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει για ακόμη μία φορά η κίνηση του ΝΑΤΟ να συγχαρεί την Τουρκία για την επέτειο της «Ημέρας Νίκης» την 30η Αυγούστου 1922, δηλαδή το αποκορύφωμα της Μικρασιατικής Καταστροφής και του διωγμού και της σφαγής εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τις πατρογονικές εστίες τους στην Σμύρνη και την υπόλοιπη Μικρά Ασία.

Μετά απ αυτό σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με τις παραπάνω ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην ‘Αγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι ήμερα, το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, που εδρεύει στη Σμύρνη, ευχήθηκε στους Τούρκους ανήμερα της εθνικής εορτής για τη μάχη που κέρδισαν με τους Έλληνες κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας. «Η LANDCOM εύχεται χρόνια πολλά για την Ημέρα της Νίκης και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία τους ως οικοδεσπότες μας εδώ στο LANDCOM» αναφέρει στο μήνυμά της στο Twitter η συμμαχική χερσαία διοίκηση του ΝΑΤΟ.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεύτερη φορά το ΝΑΤΟ συγχαίρει την Τουρκία για τη νίκη επί της Ελλάδας
«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Στρατηγείο χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ που εδρεύει στη Σμύρνη, επανέλαβε το ίδιο ατόπημα. Έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία για τη νίκη του τουρκικού στρατού, στις 30 Αυγούστου 1922, επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ στη Μικρά Ασία, εκφράζοντας «ευγνωμοσύνη» στην Τουρκία «για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα». Ένα δις εξαμαρτείν που αποδεικνύει τις επιπτώσεις της λογικής του πιστού και δεδομένου συμμάχου που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στην εξωτερική πολιτική. Όπως επίσης πολλά λέει και η καθυστέρηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να δώσει την πρέπουσα απάντηση, ενώ πέρσι είχε προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Εξετάσεις δίνει σήμερα η Τουρκία, λίγες μόνο μέρες πριν τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στην Άγκυρα, καθώς ξεκίνησαν από το πρωί οι εορτασμοί της 30ης Αυγούστου, της Νίκης της Τουρκίας έναντι του ελληνικού στρατού πριν 101 χρόνια όπως την αποκαλούν.


Κορύφωση των εκδηλώσεων είναι η μεγάλη φιέστα στο προεδρικό μέγαρο υπό την αιγίδα του Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του, όπου θα φανεί, ιδιαίτερα από την ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν και από τις αναφορές του, κατά πόσον η επίσκεψη Γεραπετρίτη την επόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σε καλό κλίμα.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουκρία, Άννα Ανδρέου, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ετοίμασε ένα τρέιλερ με εθνικιστική ρητορική, με το οποίο καγχάζει για τα επιτεύγματα του τουρκικού στρατού εναντίον του ελληνικού.

Η 30η Αυγούστου πλέον είναι η τελευταία μέρα για τον ελληνικό στρατό, αναφέρεται στο τρέιλερ. Ο Κεμάλ Ατατούρκ διέταξε τη διάλυση του ελληνικού στρατού και οι Έλληνες έπεσαν στη θάλασσα, κομπάζει το τουρκικό Υπουργείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook