«Δυστυχώς αυτοί που θέλουν να πεθάνει ο Κουφοντίνας δεν είναι αυτοί που θέλουν να τιμωρηθεί, είναι αυτοί που τον θεωρούν πολιτικό κρατούμενο. Κάποιοι παρακαλούν να συμβεί το μοιραίο για να κάψουν την Αθήνα κι ενοχλήθηκαν που η πολιτεία έρχεται να τον σώσει», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, ο βουλευτής δήλωσε πως «Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται από έναν δολοφόνο».

«Αν ο Κουφοντίνας δικαιωθεί, θα το κρίνουν τα αρμόδια όργανα. Αλλά να διαπραγματευτεί η πολιτεία με τον συγκεκριμένο πού θα εκτίσει την ποινή του, δεν γίνεται», ανέφερε και υποστήριξε πως ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας δεν μπορεί να έχει προνομιακή αντιμετώπιση.

«Μήπως η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου είναι από την αντίθετη πλευρά;» είπε.

Όπως επισήμανε, ο ίδιος ευελπιστεί ότι θα εφαρμοστεί η εισαγγελική εντολή για αναγκαστική σίτιση και «θα τελειώσει εκεί το θέμα».

«Από πού προκύπτει ότι ένας κρατούμενος έχει δικαίωμα να επιλέξει πού θα εκτίσει την ποινή του; Δηλαδή, αν αυτή τη στιγμή έκαναν παράλληλα 1.000 κρατούμενοι απεργία πείνας; Ο Κορυδαλλός είναι νούμερο ένα προτίμηση των περισσοτέρων», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Κατά βάση οι κρατούμενοι δεν είναι μόνοι τους στα κελιά. Ο Κουφοντίνας έκτισε όλη την ποινή σε προνομιακούς χώρους και τώρα αντιμετωπίζεται όπως κάθε κρατούμενος. Σύμφωνα με το άρθρο 29, αν ένας κρατούμενος φθάσει σε σημείο να κινδυνεύει η ζωή του, μπορεί να διαταχτούν αναγκαστικά μέτρα», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook