Μια σειρά μέτρων για τη δημόσια ασφάλεια ανακοίνωσε ότι δρομολογούνται ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Επιχειρηματίες και άλλοι παράγοντες θα χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους.

Μεταξύ άλλων όπως είπε αποδεσμεύονται 2500 αστυνομικοί από τη φύλαξη των δημοσίων προσώπων. «Πρώτοι της δικής μου ασφαλείας» που θα μειωθούν στο μισό, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δέσμη μέτρων για την δημόσια ασφάλεια προανήγγειλε μιλώντας στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σαράκι που κατατρώει την ουσία που είναι η εμπιστοσύνη.

«Στην αδικία αντιτάσσουμε την ισονομία. Δεν μιλάω για πράγματα τα οποία θα γίνουν, αλλά για πράγματα που γίνονται ήδη. Ξεκινήσαμε από τη Μύκονο, τα πρώτα πρόστιμα έπεσαν σε μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι ένα νέο κίνημα, το κίνημα της καθημερινότητας με κανόνες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ξέρω ότι όσο αγγίζουμε τα προβλήματα θα μας δείχνουν τα δόντια τους» σημείωσε, ενώ είπε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για ανοχή στο μικρό.

«Αποδεσμεύονται μέσα στον επόμενο μήνα 2.500 στελέχη της ΕΛΑΣ από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων. Πρώτοι της δικής μου ασφαλείας. Για επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες λυπάμαι, στο εξής ας χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά τα μέτρα που εξήγγειλε:

Συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί η επέκταση του φράχτη στον Έβρο

– Αποδεσμεύονται μέσα στον επόμενο μήνα 2.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων. Η ασφάλεια του Πρωθυπουργού μειώνεται στο μισό. Αυτό θα ισχύσει και για Υπουργούς, βουλευτές και αξιωματούχους.

Επιχειρηματίες και άλλοι παράγοντες θα χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους

– Με στοχευμένες παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα παραβάτες «μικρών» αδικημάτων που κοστίζουν ζωές και περιουσίες θα μπορούν να φυλακίζονται με την πρωτόδικη απόφαση

– Εφαρμογή των ποινών. Καταδικασμένος για 15 χρόνια δεν θα αποφυλακίζεται πια στα 5

– Επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, με μέτρα όπως η καθιέρωση της μίας και μόνης αναβολής στις δίκες και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook