Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη του νέου προέδρου. Αθρόα η προσέλευση στα 570 εκλογικά τμήματα. Η συμμετοχή μπορεί να ξεπεράσει εκείνη για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ η καταμέτρηση θα καταγραφεί σε τάμπλετ, όπως στις εθνικές εκλογές, επομένως τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν πολύ γρήγορα μετά το κλείσιμο των καλπών.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί ικανοποίηση για την έως τώρα συμμετοχή, ενώ πάνω από το 20% των ψηφοφόρων είναι νέα μέλη. Πηγές της Κουμουνδούρου δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να είναι  πολλαπλάσια η συμμετοχή των ψηφοφόρων από εκείνη για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στις εσωκομματικές εκλογές ψηφίζουν περισσότερα από 200 μέλη το λεπτό από νωρίς το πρωί.

Στις 9:50 είχαν ψηφίσει περίπου 10.000, ενώ μέχρι τις 10:30 είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 26.000, με το 20% να είναι είναι νέα μέλη. Στις 11:00 το νούμερο είχε προσεγγίσει τις 35.000, όταν στην εκλογή Τσίπρα πέρυσι τον Μάιο την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 28.000-30.000.

Στις 11:45 η συμμετοχή είχε υπερβεί τις 37.000, ενώ στις 12:20 είχαν ψηφίσει κοντά στις 45.000, εκ των οποίων πάνω από 10.000 ήταν νέα μέλη.

Μεγάλη προσέλευση παρατηρείται στα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι η προσέλευση και στην Κρήτη.

Τη μάχη για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν 5 υποψήφιοι οι Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης , Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας


Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως χθες, είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και σήμερα, επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ζουν στο εξωτερικό θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ηλεκτρονικά.

Η συμμετοχή των μελών του κόμματος στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου είναι μεγάλη καθώς μέχρι τις 11 το πρωί είχαν ψηφίσει πάνω από 11.000 μέλη του κόμματος, σύμφωνα με το avgi.gr.

Τα μέλη, παλιά και νέα, μπορούν να ψηφίσουν οπουδήποτε επιθυμούν, σε οποιοδήποτε από τα 570 εκλογικά τμήματα ανά την Ελλάδα. Οι πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες πρέπει να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Αναφορικά με τους μετανάστες και όσους νέους είναι κάτω των 17 ετών, οφείλουν να επιδείξουν ακόμη νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Στο εξωτερικό η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά τις ίδιες ώρες. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν γραφτεί στον iSYRIZA μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Όπως και τα μέλη εντός Ελλάδας, οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία από το εξωτερικό θα μπορούν να ψηφίσουν με ταυτότητα ή διαβατήριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook