Νέα στοιχεία βλέπουν το φώς της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για κατασκοπεία.

Οι δύο Τούρκοι ηλικίας 58 και 48 ετών, συνελήφθησαν στη Μονεμβασιά και η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι ότι είχαν σηκώσει drone στην περιοχή του στρατοπέδου στο Νεώριο του Πόρου και επιτηρούσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι ίδιοι πάντως αρνούνται την κατηγορία της κατασκοπείας ωστόσο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης παραμένουν κρατούμενοι.


Η δίωξη που τους άσκησε ο εισαγγελέας σήμερα είναι για κατασκοπεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων και θα απολογηθούν την Παρασκευή.

Οι δύο Τούρκοι, από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν στη χώρα μας για «τουρισμό» .


Οι δύο Τούρκοι κυκλοφορούσαν με δυο πανάκριβες μοτοσυκλέτες, και πάνω τους βρέθηκαν δυο ψηφιακές κάμερες και μια μικροκάμερα, ενώ στο drone αξίας 1.300 ευρώ που διέθεταν βρέθηκαν στη μνήμη του πλάνα από τη ναυτική εγκατάσταση διάρκειας 90 δευτερολέπτων από ύψος 50 μέτρων.

Το drone έγινε αντιληπτό από το προσωπικό της μονάδας, που ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές του νησιού και έτσι τέθηκαν υπό παρακολούθηση τα άτομα που χειρίζονταν το drone.

Στη συνέχεια υπεβλήθη μήνυση από το Πολεμικό Ναυτικό και οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και τελικά τους συνέλαβαν στη Μονεμβασιά.


«Μίλησαν» οι σκληροί δίσκοι – Τι βρέθηκε στα δωμάτια που διέμεναν
Νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τη δράση των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν από τις ελληνικές Αρχές κατηγορούμενοι για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, στους σκληρούς δίσκους των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν πλάνα διάρκειας ενάμισι λεπτού από το κέντρο εκπαίδευσης του ελληνικού ναυτικού στον Πόρο, από την περιοχή δηλαδή που έφτασαν αρχικά και εντόπισαν οι ελληνικές Αρχές ένα drone που οι δύο συλληφθέντες πετούσαν πάνω από το κέντρο εκπαίδευσης ενώ λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια έρευνας στο δωμάτιο που διέμεναν αλλά και πάνω τους εντόπισαν -φυσικά- το drone με κάρτα μνήμης 64 GB, μία ψηφιακή κάμερα με κάρτα μνήμης 32 GB, άλλη ψηφιακή κάμερα με κάρτα μνήμης 256 GB, έξι κάρτες micro SD, μία φορητή κάμερα μικρού μεγέθους και έναν σκληρό δίσκο 2 TB.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook