Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση

«Ο μόνος συνδικαλιστικός φορέας που πράγματι έχει να παρουσιάσει σήμερα συνδικαλιστική δράση και κάποια σχετική απεργιακή επιτυχία είναι το ΠΑΜΕ. Κανένας άλλος» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ‘Αδωνις Γεωργιάδης σχετικά με την επιτυχία των σημερινών απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός αμφισβήτησε τις αναφορές που έκανε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ Νίκος (Πάκος) Έξαρχος ότι «το μεγαλύτερο εμφιαλωτήριο νερού όχι των Ιωαννίνων αλλά όλης της Ευρώπης, με τις καλοπληρωμένες δουλειές και την υποδειγματική εργοδοσία – όπως μας είπε ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψη που είχε κάνει εκεί – λίγους μήνες μετά οι εργαζόμενοί του εξέδωσαν ομόφωνη ανακοίνωση που ζητούσαν καλύτερους μισθούς, συλλογική σύμβαση εργασίας και ποτέ εργασία την Κυριακή και σήμερα απέργησαν όλοι οι εργαζόμενοί του εργοστασίου»

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως «την απεργία της ΑΔΕΔΥ από το σύνολο των 350.000 εργαζόμενων την ακολούθησαν μόλις 100 εργαζόμενοι, στην ΟΙΕΛΕ σε 9.000 εργαζόμενους έχουν απεργήσει 30 εκπαιδευτικοί». Ανέφερε ότι «μετά την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ επικοινώνησα εγώ ο ίδιος με τον Σύνδεσμο Τροφίμων και Ποτών Ελλάδας για να μάθω εάν λειτούργησαν τα εργοστάσια σε όλη την επικράτεια. Όλα λειτούργησαν μια χαρά. Μόνο τα ο εργοστάσιο της Coca Cola, της 3Ε είναι που είχε μια σχετική επιτυχία η απεργία» Για τα εργοστάσια φυσικού νερού των Ιωαννίνων που ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «στο εργοστάσιο της ΒΙΚΟ, πήγατε στις 6 με 8 το πρωί και κλείσατε την είσοδο και μετά φύγατε και λειτούργησε κανονικά το εργοστάσιο. Στο δε εργοστάσιο του κ. Χήτου “ΖΑΓΟΡΙ” αυτό που έχει γίνει είναι ότι το ΠΑΜΕ έχει φτιάξει εφέτος τον Ιούνιο σωματείο με 100 μέλη. Όταν λέτε 100% επιτυχία, εννοείτε τα 100 δικά σας μέλη, οι υπόλοιποι εργάστηκαν. Πτώση λειτουργίας του εργοστασίου που λέτε ότι είχε σήμερα είναι 10% στην παραγωγή. Αυτή ήταν η επιτυχία σας, για αυτό μιλάμε. Εάν νομίζετε ότι από την απεργία που κάνατε σήμερα τρέμουν οι βιομήχανοι κάνετε λάθος».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης απάντησε στον υπουργό ότι «με αυτά που λέτε, θα σας κάνουμε ρόμπα, γιατί χρησιμοποιείτε τα στοιχεία που χρησιμοποίησε η ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια για να αποδείξει ότι ήταν πρώτη δύναμη αλλά τελικά πρώτη ήταν η Πανσπουδαστική και δεν το καταπίνετε». Ο κ. Παφίλης είπε ότι «εσείς μιλάτε με τους εργοδότες γιατί δυστυχώς αυτά είναι τα ιδεολογικά αφεντικά σας» και πρόσθεσε «η εταιρεία ΜΙΜΙΚΟΣ είχε συμμετοχή στην απεργία 100%, «Κελαϊδίτης» συμμετοχή 100%. «Ζαγόρι» 100%», όπως και πάρα πολλές άλλες εταιρείες τροφίμων όπου κατά μέσο όρο η συμμετοχή ήταν πάνω από 80% και θα αναφέρω όλα τα στοιχεία αύριο στην ομιλία μου» και προκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «να αναφέρει εάν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν έκλεισε κανένα εργοστάσιο».

Άδωνις: Το 5ήμερο δεν καταργείται, γι’ αυτό δεν έχει κόσμο έξω – ΚΚΕ: Είσαι «υπουργός νούμερο»
Είχε προηγηθεί σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για το εργατικό νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδης με τους βουλευτές του ΚΚΕ, τους οποίους κατηγόρησε ότι καταργούν την ιστορία του κόμματός τους και τον Χρήστο Κατσιώτη (ΚΚΕ) να μιλά για «υπουργό νούμερο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για «συνδικαλιστές της συμφοράς» σχολιάζοντας παράλληλα την μικρή προσέλευση στην πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. «Το πενθήμερο δεν καταργείται. Και ο λόγος που δεν έχει κόσμο έξω, είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο και κατάλαβαν ότι δεν καταργείται» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο κάτι που δεν έκαναν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι και οι συνδικαλιστές της συμφοράς».

«Ούτε το 8ωρο καταργείται ούτε το πενθήμερο και το αποδεικνύει η αντίδραση του κόσμου»
«Η ΓΣΕΕ δεν απεργεί σήμερα. Ποιος απεργεί; Η ΑΔΕΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων που δεν τους αφορά το νομοσχέδιο. Ουδείς γνωρίζει γιατί απεργούν. Απεργούν επίσης οι της ΟΛΜΕ. Γιατί; Έτσι, γιατί ακούσανε ότι κάπου έγινε απεργία και είδαν φως και μπήκαν. Και αποτέλεσμα ήταν η αξιοθρήνητη εικόνα της συγκέντρωσης χωρίς κόσμο» είπε επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν ακούγατε τους συνδικαλιστές δεν θα είχαμε Τέμπη»

Η ομιλία του υπουργού πυροδότησε νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα για να προσθέσει πως «θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός. Υπήρχε ένα συνδικαλιστικό σωματείο που σας προειδοποιούσε επί μήνες. Σας έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και αν το ακούγατε δεν θα είχαν πεθάνει 58 άνθρωποι στα Τέμπη» παράλληλα υποστήριξε πως είναι θετική η παρουσία της ΟΛΜΕ στην απεργία, παρά το γεγονός ότι δεν αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους το νομοσχέδιο καθώς με τον τρόπο αυτό καλλιεργεί την αλληλεγγύη.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάτζιος είπε πως είναι «προβληματικό να λοιδορεί ο υπουργός εργασίας το συνδικαλιστικό κίνημα».

«Ξεβρακώνεστε εδώ μέσα, το προλεταριάτο έρχεται»

Ακολούθως, ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ μίλησε για πανικόβλητη προσπάθεια εκ μέρους του υπουργού να «καλύψει την γενική λαϊκή κατακραυγή».

«Ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κανένα σωματείο που να απεργεί. Ας πάει μια βόλτα στον Πειραιά όπου νέκρωσε όλο το λιμάνι» ανέφερε σε άλλο σημείο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Περισσού.

«Ας μας πει ο κ. Γεωργιάδης ένα σωματείο που είπε «ζήτω» για το νομοσχέδιο εκτός από την πουλημένη ΓΣΣΕ. Είναι νομοσχέδιο έκτρωμα, μεσαίωνας και δουλοκτησία. Δείχνετε εμπάθεια και μίσος στο συνδικαλιστικό κίνημα. Όσα πέτυχαν οι εργάτες το πέτυχαν με αιματηρούς αγώνες. Εσείς που ζείτε στα σαλόνια δεν ξέρετε τι τραβά ο εργαζόμενος. Ξεβρακώνεστε εδώ μέσα. Υποκριτές. Όσο για τα περί προλεταριάτου που είπε ο υπουργός ένα θα σας πω: καλομελέτα και έρχεται», πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook