Άμεση η αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου που σχολίασε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, υπέπεσε σε σοβαρότατο σφάλμα, έχει άγνοια στα εθνικά θέματα και τον καλεί να ανακαλέσει.

Σε ολίσθημα νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης υπέπεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Αιγάλεω.
Θέλοντας να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντά ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».
Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να διορθώσει τα λεγόμενά του έπειτα από παρατήρηση δημοσιογράφου λέγοντας «…του ψευδοκράτους».
«Ενας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» συνέχισε.

Η αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου

Με μια αιχμηρή δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε το ολίσθημα του συνυποψήφιου της για τα κατεχόμενα της Κύπρου.

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου.

Η  υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τον κ. Κασσελάκη να ανακαλέσει τα όσα είπε σημειώνοντας: «Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Ολόκληρη η δήλωση της Έφης Αχτσιογλου
Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» ( δηλ. των Τούρκων). Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Στη συνέχεια  ο Στέφανος Κασσελάκης υπέπεσε σε νέο ολίσθημα καθώς τόνισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα έχει αναγνωρίσει τη μουσουλμανική μειονότητα.

Ακολούθως όταν κλήθηκε να απαντήσει σε όσα του καταλογίζουν οι εσωκομματικοί και μη αντίπαλοί του σχετικά με την έλλειψη λόγου και σχεδίου καθώς και να διευκρινίσει ποια η στάση του για το θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης, ερώτημα που του απηύθυνε και η Εφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε τα εξής:

«Είμαι ο μόνος υποψήφιος που έχει καταθέσει προτάσεις, και το να λέγεται ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο ενώ έτσι άρχισε η υποψηφιότητά μου, από την έγκριση του κόσμου από το περιεχόμενο που έβαλα μπροστά, τότε πολύ απλά δεν σέβονται την νοημοσύνη του κόσμου. Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική για το υπόλοιπο να ισχύει κοινωνική θητεία».

Να σημειωθεί ότι η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε με ένα άλλο ζήτημα της επικαιρότητας, το εργασιακό νομοσχέδιο που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής νωρίτερα την Πέμπτη, το οποίο και επέκρινε. «Προφανώς είναι κάτι απαράδεκτο (το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης) και χθες συναντήθηκα με την ΑΔΕΔΥ και τους φορείς συνειδητοποιώντας τις μεγάλες αδικίες που γίνονται στα εργασιακά», υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, με ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ “αδείαζει” τον κ. Κασσελάκη αναφέροντας σε ανακοίνωση της ότι «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δήθεν συνάντησή της με τον υποψήφιο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκη. Τέτοια συνάντηση ουδέποτε έγινε. Η ΑΔΕΔΥ δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά των κομμάτων, αλλά θεσμικά συναντάται με τους εκάστοτε αρχηγούς τους και όχι με υποψήφιους».

Στρατιωτική θητεία: Να είναι επαγγελματική η πρώτη γραμμή του στρατού – Θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία
«Ο σκοπός είναι ένας νέος να μην χάνει εννιά μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά μη παραγωγική» υποστήριξε από το Αιγάλεω ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Στέφανος Κασσελάκης, τασσόμενος υπέρ της «κοινωνικής θητείας». Ο ίδιος ξεχώρισε την πρώτη γραμμή, η οποία, όπως είπε, πρέπει να αποτελείται από επαγγελματικό στρατό, για να προσθέσει πως «ο χρόνος που ξοδεύει ο καθένας  όταν είναι ενήλικας και μπαίνει σε μια θητεία, πρέπει να είναι παραγωγικός για τη ζωή του. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να είναι κάτι το συνταρακτικό», κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook