Στις 21:00 έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ λόγω της συνεχιζόμενης συμμετοχής των ψηφοφόρων. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δοθεί και μικρή παράταση στα εκλογικά τμήματα που παρατηρούνται ουρές.

Oι κάλπες έκλεισαν ελάχιστα λεπτά μετά τις 21:00 και ήδη έρχονται αποτελέσματα από διάφορα εκλογικά κέντρα ανά την επικράτεια.

Τα μέλη που ψήφισαν έφτασαν τις 133.261 γι’ αυτό και η οριζόντια παράταση μίας ώρας στην ψηφοφορία.

Πλέον αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα για το αν ο νέος πρόεδρος θα είναι ο Στέφανος Κασσελάκης ή Έφη Αχτσιόγλου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ξεκάθαρη εικόνα λίγο μετά τις 22:30.

Παράταση μέχρι τις 21:00 στην ψηφοφορία – Μετά τις 11 τα πρώτα αποτελέσματα

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στα εκλογικά κέντρα.

Παρατείνεται για μία ώρα η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ σε ετοιμότητα είναι τα επιτελεία του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου.

Η απόφαση για την παράταση της ψηφοφορίας μέχρι τις 21:00 ελήφθη καθώς στα εκλογικά κέντρα υπήρχαν ουρές μέχρι αυτή την ώρα.

Την ίδια ώρα, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, η συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία ξεπέρασε το φράγμα των 130.000.

Τα πρώτα αποτελέσματα, πάντως, αναμένονται μετά τις 11 το βράδυ

Άνοιξαν στις 08:00 οι κάλπες της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ και θα κλείσουν στις 20:00.Γύρω στις 10 το βράδυ αναμένεται το ασφαλές αποτέλεσμα.

Η συμμετοχή, από νωρίς έδειξε ‘οτι θα είναι μεγάλη. Από τα πρώτα λεπτά, που άνοιξαν οι κάλπες, σχηματίστηκαν οι πρώτες ουρές. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση ως τις ς 10:00 έχουν ψηφίσει 20.000 μέλη του κόμματος. Μια ώρα αργότερα στις 11 π.μ., είχαν ψηφίσει 34.000 μέλη. Στις 12 οι ψηφοφόροι είχαν ξεπεράσει τους 45.000, ενώ στις στις 12:20 στις κάλπες είχαν προσέλθει 58.000 μέλη. Στις 13:00 είχαν προσέλθει 66.275 μέλη. Στις 13:30 είχαν προσέλθει 76.000 μέλη, ενώ έχει ανοίξει η συζήτηση να δοθεί και παράταση μετά τις 20:00 το βράδυ που κλέινουν οι κάλπες.

Στις 14:40 είχαν περισσότερα από 90.000 άτομα. Στις 16:00 είχαν ξεπεράσει τους 100.000 τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ψηφίσει. Ξεπέρασαν τις 115.000 οι ψηφοφόροι στις 18:40.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την Κουμουνδούρου η συμμετοxή στον β γύρο είναι μεγαλύτερη με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία από την ψηφοφορία εκτιμάται ότι μέχρι να κλέισουν οι κάλπες οι ψηφοφόροι θα φτάσουν τουλάχιστον τους 160.000 από 188.000 που έχουν δικαίωμα ψήφου.
Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Πρακτικά , όπως λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες προσέρχονται 250 – 300  άτομα το λεπτό.

Στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, είχαν σχηματιστεί ουρές έξω από το εκλογικό τμήμα πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τις 7 το απόγευμα θα βρίσκεται στο γραφείο του στα Εξάρχεια, προκειμένου να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου, θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το γραφείο της στην Ακαδημίας , ενώ δηλώσεις θα κάνει από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι μπορούν να ψηφίσουν όσοι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή αλλά και όσοι είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά περίπου 188.000 μέλη.

Συγκεκριμένα, έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και είναι καταχωρισμένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία διεξάγεται ηλεκτρονικά την Κυριακή (24/09) από ώρα 00:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 20:00 της ίδιας ημέρας.

Προκειμένου κάποιος να μπορέσει να ψηφίσει πρέπει να έχει μαζί του ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή βίζα ή μπλε βεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν συνδρομή αξίας 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

Για τη σημερινή εκλογική διαδικασία έχουν προβλεφθεί περισσότερα τάμπλετ για τα εκλογικά τμήματα προκειμένου να διευκολυνθεί η δουλειά των εφορευτικών επιτροπών και να αποφευχθούν οι μεγάλες ουρές.

Η διαδικασία θα κινηθεί γρηγορότερα και από το γεγονός ότι αυτή τη φορά δεν θα χρειάζεται να συμπληρωθούν οι σχετικές φόρμες με τα στοιχεία των μελών. Το πρώτο αποτέλεσμα αναμένεται μετά τις 11 το βράδυ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook