Βαρουφάκης σε ΝΔ για το #metoo: Σας θεωρούμε συνυπεύθυνους-συνένοχους που πρέπει να φύγετε όλοι
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο εγκαλών αλλά ο εγκαλούμενος, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής.
Όπως πρόσθεσε, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας, καθώς «ηγείστε κυβέρνησης που επιδίδεται στο όργιο του βιασμού της δημοκρατίας έξω από αυτή την αίθουσα αλλά και μέσα σε αυτή».
Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη στάση του ΜέΡΑ25 σχετικά με τα υπό συζήτηση ζητήματα, όπως αυτό του Δημήτρη Λιγνάδη, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του βιώνει και εφαρμόζει τον πολιτικό πολιτισμό στην πράξη.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι:
– Απέχουμε από εξεταστικές σπίλωσης.
– Απέχουμε από τις κοκκορομαχίες και τις ανθρωποφαγίες.
– Δεν θα συμμετάσχουμε ούτε σήμερα σε αυτές.
– Δεν θα με ακούσετε να λέω ότι είτε εσείς είτε η κ. Μενδώνη γνωρίζατε…
– Ούτε θα με ακούσετε να αμφισβητώ το τεκμήριο της αθωότητας – το επιστέγασμα της δικαιοσύνης.
Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης έθεσε στον πρωθυπουργό ερωτήματα, όπως ότι ενώ κάλεσε την Σοφία Μπεκατώρου, «την φωνάξατε και καλώς», γιατί δεν κάλεσε τα άλλα επώνυμα πλέον άτομα που βγήκαν και κατήγγειλαν ανθρώπους που εσείς επιλέξατε και πρόσθεσε: «Τι κάνατε για να βρείτε τα προσφυγόπουλα, για τα οποία δεν είναι υπεύθυνο το Μαξίμου, αλλά για τα οποία τόσα λέγονται και να τα φέρετε στο Μαξίμου;». «Τίποτα δεν κάνατε, ένα τίποτα με το οποίο έχετε αρχίσει να μοιάζετε εντυπωσιακά», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι δεν ζητά την παραίτηση της κ. Μενδώνη, του κ. Χρυσοχοΐδη ή της κ. Κεραμέως, γιατί, όπως είπε, το κόμμα του δεν στοχοποιεί κανέναν. Αλλά, πρόσθεσε, «σας θεωρούμε συνυπεύθυνους-συνένοχους που πρέπει να φύγετε όλοι». Ειδικότερα για τον κ. Χρυσοχοΐδη ανέφερε ότι αν θέλει να ζητήσει την παραίτησή του θα απευθυνθεί στην αμερικανική πρεσβεία.
Απαντώντας σε σχόλια σχετικά με την ποιότητα του κοινοβουλευτισμού, ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για συστηματική παραπλάνηση του Κοινοβουλίου. Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να αναφέρεται επί ώρες στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση συνδυάζει την σιωπή με την διαστρέβλωση για να «σκοτώνει» τον διάλογο εντός της Βουλής, κατηγορώντας την ότι «δολοφονείτε καθημερινά την Ισηγορία εδώ μέσα χτίζοντας λιθαράκι-λιθαράκι μια Δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα και σήμερα που τα βρίσκετε σκούρα, έρχεστε να μας κάνετε διάλεξη για την ποιότητα της Δημοκρατίας».
Σημείωσε επίσης, ότι δεν παίρνει ποτέ απαντήσεις από την κυβέρνηση σε όσα ερωτήματα θέτει σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, την οικονομική πολιτική γενικότερα, το χρέος, κάτι που, όπως είπε, υποβαθμίζει την ποιότητα του κοινοβουλευτικού διαλόγου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Πλήθος κόσμου, ένστολοι και άρματα στο κέντρο της Αθήνας στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου (βίντεο)
- Κλείσιμο αμερικανικών βάσεων, τέλη διέλευσης στα Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν θέτει αυστηρούς όρους για τον τερματισμό του πολέμου
- Η διακήρυξη του Τραμπ για την 25η Μαρτίου: Τιμούμε τη σοφία και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού
- 25η Μαρτίου: Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (βίντεο)
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Σύνταγμα για την στρατιωτική παρέλαση – Πώς θα κινηθούν Μετρό και λεωφορεία
- Channel 12: Τα 14 σημεία της πρότασης Τραμπ για τερματισμό του πολέμου – Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου, το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και τα οικονομικά ανταλλάγματα
- Βίκυ Σταυροπούλου & Καίτη Γαρμπή υποκλίθηκαν στη δουλειά του Χάρη Λεμπιδάκη και στη λάμψη της Φαίης Θεοχάρη
- «Επέτειος»… «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» Τετάρτη 25 Μαρτίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ – Τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook