Πόλεμος στο Ισραήλ – Μητσοτάκης σε Αμπάς: Η Χαμάς δεν εκπροσωπεί την Παλαιστίνη – Πολιτική λύση με δύο κράτη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη σταθερής ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, ενώ επανέλαβε το μήνυμα που απηύθυνε και στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο για την καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου και τη θέση της Ελλάδας ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό.
Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η Παλαιστινιακή Αρχή και τόνισε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στη λύση δύο κρατών.
Υπογράμμισε επίσης ότι μόνο μια πολιτική λύση σε αυτή τη βάση μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κατερίνα Παπουτσάκη: Οι πόζες με το μαγιό της στην πισίνα και το εντυπωσιακό μακροβούτι (βίντεο)
- Γεωργιάδης : Δεν πρέπει να χρεώνεται στους Ρομά ο θάνατος της νοσηλεύτριας από ανακοπή στο νοσοκομείο Ναυπλίου
- Σε αργία ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος Παντελεήμων που συνελήφθη στα Πετράλωνα γιατί έδειχνε τα γεννητικά του όργανα
- Survivor – Βασιλική Μουντή – Γιώργο Καραϊσαλίδης : «Μέσα στο παιχνίδι μπορεί να πετάγαμε χαρταετό, αλλά ευτυχώς έξω άλλαξε το σκηνικό»
- Έλενα Τσαγκρινού για Λάμπρο Κωνσταντάρα: «Αυτό που συμβαίνει μεταξύ μας είναι αληθινό, έχει την κοπέλα του βασίλισσα» (βίντεο)
- Έλενα Ακρίτα για την επιστροφή Γιωτόπουλου στις φυλακές: «Οι σκ@τοψυψοι που ζητάνε κρεμάλες στο Σύνταγμα, να επιστρέψουν στο λαγούμι τους»
- «The Chase»: Τρέχει με «χίλια» – Επετειακό επεισόδιο την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 18:30
- Ο Γιώργος Αυτιάς πρότεινε Ευρωπαϊκό Ταμείο για τα νησιά
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook