Το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και χαρακτήρισε τους εργαζόμενους «ήρωες της κοινωνίας» και πραγματικούς «άριστους» οι οποίοι κρατούν «την κοινωνία συμπαγή»

Θέμα ηθικής, ανθρωπιάς και κοινής λογικής, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, το ζήτημα της συνολικής στήριξης του ΕΚΑΒ, αλλά και των εργαζομένων σ’ αυτό με σωστές αμοιβές, μιλώντας στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος του κόμματος χαρακτήρισε τους εργαζόμενους «ήρωες της κοινωνίας» και πραγματικούς «άριστους» οι οποίοι κρατούν «την κοινωνία συμπαγή».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε, μιλώντας στους εργαζόμενους, ότι «μισθολογικές αυξήσεις πρέπει να δοθούν και πρέπει να είναι γενναίες. Σε όλο το ΕΚΑΒ», προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνουν προσλήψεις σε μόνιμη βάση. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον χίλιους παραπάνω εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, αντί να έχουμε φαντάρους και πυροσβέστες μέσα στα ασθενοφόρα μας».


Σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του, σημείωσε: «Η προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, είναι ο συγγενής σας. Η «κακιά στιγμή» δεν έχει όνομα, επίθετο και τραπεζικό λογαριασμό, έχει μόνο μια καρδιά και έναν εγκέφαλο, ένα σώμα, έναν άνθρωπο, μια ψυχή. Η «κακιά στιγμή» χρειάζεται, λοιπόν, ένα ΕΚΑΒ το οποίο πρέπει να δουλεύει αποτελεσματικά. Κι αυτό αρχίζει από τη στελέχωσή του».

Σχολιάζοντας και την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, ο Στ. Κασσελάκης αναρωτήθηκε: «Είναι τόσο δύσκολο επιτέλους να βάλουμε ως προτεραιότητα να κάνουμε ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας το οποίο να δουλεύει; Η διαχειριστική ικανότητα και η αριστεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη πού είναι στο Δημόσιο; Ή απλά παριστάνουμε ότι δεν βλέπουμε για να επιτρέψουμε σιγά σιγά την ιδιωτικοποίηση της ζωής μας από ορισμένα συμφέροντα»;

Αργότερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως «δεν είναι δυνατόν οι διασώστες μας στο ΕΚΑΒ να σώζουν ζωές κάθε μέρα και να μην μπορούν οι ίδιοι να ζήσουν τη ζωή τους», επισημαίνοντας ότι «είναι απάνθρωπο και είναι και ανήθικο».

Και συμπλήρωσε ακόμα ότι «έχουμε ιερή ευθύνη ως Πολιτεία να τους δώσουμε αυτό το οποίο τους αναλογεί. Είναι οι άριστοι της κοινωνίας. Και έχουν ανάγκη τη στήριξή μας. Όχι μόνο μισθολογικά, όχι μόνο με θεσμική απόδοση των βαρέων και ανθυγιεινών, αλλά και με προσλήψεις σε μόνιμη βάση ώστε να μπορούν επιτέλους να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να φθείρονται ψυχολογικά και φυσικά».

«Είναι θέμα κοινής λογικής και, αν θέλετε να το δούμε και οικονομικά, είναι θέμα αναπτυξιακής πολιτικής. Διότι χάνουμε ανθρώπινο δυναμικό από τη χώρα μας. Δεν υπάρχει αξία στη ζωή. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε φαραωνικά έργα με απευθείας αναθέσεις και να μη δίνουμε τα αυτονόητα σε αυτούς που σώζουν τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους περνάμε την καθημερινότητά μας. Των φίλων μας, των συγγενών μας. Τις δικές μας. Η «κακιά στιγμή» δεν έχει ονοματεπώνυμο και τραπεζικό λογαριασμό. Η «κακιά στιγμή» είναι ίδια για όλους» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook