Η Αρετή Παπαϊωάννου είναι μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη,που διαγράφτηκε από το κόμμα. Η επιστολή παραίτησης της

Την αποχώρηση της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Πλεύσης Ελευθερίας» κοινοποίησε με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, η βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης, από το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας», Αρετή Παπαϊώννου.

Στην επιστολή της επικαλείται απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος της , κυρίως μετά την αποπομπή του γιού της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκη «με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση», όπως αναφέρει.

«Η αποχώρηση μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της απαξιωτικής συμπεριφοράς της επικεφαλής της Κ.Ο της «Πλεύσης Ελευθερίας» -και ορισμένων μελών της- προς το πρόσωπο μου έπειτα κυρίως, από την αποπομπή του βουλευτή της Α’ Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική μας σχέση (υιός)», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η κ. Παπαϊωάννου και συμπληρώνει:

«Μετά την άρνηση μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023 , με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής διαφώνησα, ουσιαστικά και πολιτικά, και παρ’ όλες τις επίπονες προσπάθειες μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθην σε «αναστολή» με την επαναλαμβανόμενη αντικατάσταση μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωση μου από τις κομματικές εργασίες».

Δικαιολογώντας η κυρία Παπαϊωάννου την απόφαση της, να μην παραδώσει την έδρα της, όπως της ζητήθηκε από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να κάνει επικαλούμενη συμφωνία που είχε γίνει πριν τις εκλογές με τους βουλευτές όποτε τους ζητηθεί, τονίζει ότι «είναι σαφές ότι τελούσε υπό την αυτονόητη αντίστοιχη ηθική δέσμευση της ότι θα σέβεται την προσωπικότητα μου».

«Δέσμευση η οποία αυτοανακλήθηκε με τη συμπεριφορά που επέδειξε στο πρόσωπο μου η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συνεπώς η ανεξαρτητοποίηση μου είναι μονόδρομος», καταλήγει η κυρία Παπαϊωάννου.

Η επιστολή της Αρετής Παπαϊώννου, προς τον πρόεδρο της Βουλή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook