Εγκάρδια συνάντηση μιας ώρας είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ο διάλογος που είχαν και το σχόλιο του Κασσελάκη για τους καναπέδες

Κατά τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη στη Βουλή που κράτησε μια ώρα συζητήθηκε το θέμα των υποκλοπών.

Ο κόσμος χρειάζεται προοδευτικές λύσεις και «το πιο προοδευτικό που μπορούμε να κάνουμε είναι λάμψει η αλήθεια στο θέμα υποκλοπών» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη.


Κατά τη σύντομη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα τέθηκε στο επίκεντρο το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Στ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, σχετικά με τα 3/5 της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής και την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ η οποία διερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών επισημαίνοντας:

«Και μόνο που υπάρχει αυτό το 3/5 της διάσκεψης των προέδρων που δεν σεβάστηκαν τώρα… Δεν γνωρίζω κάποιο άλλο σύστημα στο οποίο το 3/5 πάει προς τα κάτω. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται αυτό και το περνάνε έτσι και να μην προσπαθούν να έχουν μία ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει και το Σύνταγμα. Εμείς δεν ρωτηθήκαμε καθόλου».

Ο Ν. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για να προσβληθεί η διαδικασία σχετικά με τις υποκλοπές, την αλλαγή των μελών της ΑΔΑΕ «καθώς δεν έχουν συμπληρωθεί τα 3/5», της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

«Προσπαθήσαμε και με θεσμικό τρόπο να αναδείξουμε» το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και εξέφρασε τη θλίψη του αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις ανεξάρτητες αρχές.
«Δυστυχώς η αγωνία του πρωθυπουργού για να πετύχει την συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών και ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε στον Ράμμο, κάτι που έγινε πρώτη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και διευκρίνισε ότι «τις προηγούμενες φορές γινόταν, ήταν από υπουργούς του και από ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ενώ αναφέρθηκε και στις νομικές κινήσεις της Χαρ. Τρικούπη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η πλειοψηφία της κυβέρνησης μπλόκαρε την κλήση και άλλων προσώπων. Πιστεύω με την θεσμική μας στάση και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε στο τέλος να μην υπάρχει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι να πάνε στη δικαιοσύνη».

Πάντως δεν έλειψαν και κάποια σχόλια με χιουμοριστική διάθεση , εκτός καμερών, αναφορικά με τους καναπέδες. Αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πάλι σε καναπέ κάθομα , αυτοί οι πλαιοί καναπέδες της Βουλής ενώ συνέχισε σχολιάζοντας :«Ο καναπές σου είναι πιο άνετος από του Μητσοτάκη», είπε ο κ. Κασσελάκης με τον κ. Ανδρουλάκη να απαντά «Γιατί είναι πράσινος”.


Αναλυτικά ο διάλογος:

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Πάλι σε καναπέ κάθομαι….οι παλιοί καναπέδες της Βουλής.

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Συγχαρητήρια και από κοντά…

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πολύ!

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Χαίρομαι πάρα πολύ για την συνάντηση γιατί έχουμε υποχρέωση να συζητάμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τα μεγάλα θέματα ιδιαίτερα τα θέματα της ακρίβειας που καλπάζει τους τελευταίους μήνες, αλλά και τα εθνικά θέματα γιατί είμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία, χαίρομαι πάρα πολύ για την πρωτοβουλία αυτή γιατί πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για να οικοδομούμε σε ένα πολιτικό πεδίο σχέσεις εμπιστοσύνης, και συναινέσεων όπου είναι δυνατόν…

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Έτσι είναι, πάνω από όλα υπηρετούμε τον κόσμο και ο κόσμος θέλει λύσεις και οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές και αυτό είναι το πολύ μεγάλο βασικό ζήτημα και χτίζοντας πάνω σε αυτό το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών.

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Είχατε πάει στις ανεξάρτητες αρχές.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Είχα πάει.

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, όπως ξέρεις από πέρυσι όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια και με προσωπικό χαρακτήρα, εμείς προσπαθήσαμε και με θεσμικό τρόπο να αναδείξουμε, θλίβομαι πάρα πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή την στάση σε αυτές τις ανεξάρτητες αρχές, είναι ένας πυλώνας θεσμικών αρχών πολύ κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας. Δυστυχώς η αγωνία του πρωθυπουργού για να πετύχει την συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών και ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της βουλής επιτέθηκε στον Ράμμο κάτι που έγινε πρώτη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό….Εμείς από πέρυσι τον Ιούλιο με την νομική μας ομάδα κινηθήκαμε και στην ελληνική δικαιοσύνη και στο ευρωπαικό κοινοβούλιο…η πλειοψηφία της κυβέρνησης μπλόκαρε την κλήση και άλλων προσώπων, εγώ πιστεύω με την θεσμική μας στάση και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε στο τέλος να μην υπάρχει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοινα πάνε στη δικαιοσύνη.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Και μόνο που υπάρχει αυτό το 3/5 της διάσκεψης των προέδρων που δεν σεβάστηκαν τώρα…δεν γνωρίζω κάποιο άλλο σύστημα στο οποίο το 3/5 πάει προς τα κάτω. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό και το περνάνε έτσι και να μην προσπαθούν να έχουν μία ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει και το σύνταγμα. Εμείς δεν ρωτηθήκαμε καθόλου.

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Δεν υπήρξε κανένας δίαυλος επικοινωνίας παρόλου που τα 3/5 επι της ουσίας είναι για να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και μάλιστα θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία αυτή διότι δεν έχουν συμπληρωθεί τα 3/5. Μπορεί να προσβληθεί και νομίζω όλα τα μέλη μπορούν να πάρουν πρωτοβουλία….

Συνάντηση με τον Ράμμο
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Η συνάντηση κράτησε σχεδόν 1,5 ώρα. Ο κ. Κασσελάκης αποχώρησε φεύγοντας ότι θα κάνει δηλώσεις μετά και το πέρας των υπόλοιπων συναντήσεων που έχει προγραμματίσει.

«Έχω έντονους προβληματισμούς για την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Θα αναφερθώ σε αυτούς λίγο αργότερα σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με το πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook