Δεν δώσαμε αξιόπιστη πρόταση ,είπε για το 41% της ΝΔ. Κάποιοι έχουν πάρει απόφαση να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Λύση τώρα ή δημοψήφισμα. Και η αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών δεν είναι διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αρχή της ενότητας, η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια».

Αυτά είναι τα 4 σημεία που ξεχώρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μοιράστηκε στα social media.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι στραμμένα τα βλέμματα, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η διαδικασία άνοιξε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου με την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κάλεσε το όργανο να πάρει άμεσα και καθαρή απόφαση για τα τέσσερα υπό διαγραφή στελέχη απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «ξεχώρισε» κάποια σημεία της ομιλίας του, τα οποία και μοιράστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ.

Ο ίδιος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο περιβόητο «41%» της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στην αποχή που έπληξε σε μεγάλο βαθμό το κόμμα του στις περασμένες εθνικές εκλογές.

«Το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι με τη ΝΔ», είπε, «είναι επειδή εμείς χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή. Επειδή δεν δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση ότι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τις ζωές του πολίτη».

«Πώς να τη δώσουμε, μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; “Η πολυφωνία είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς”, ήταν πάντα η εύκολη απάντηση. Άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας, και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας» σχολίασε.


«Ας μην κρυβόμαστε. Κάποιοι έχουν πάρει την απόφασή τους να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να αφουγκραστούν την κοινωνία» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Όπως συμπλήρωσε, «η δική μας Αριστερά, θα επαναφέρει το Κράτος Δικαίου και τα εργασιακά δικαιώματα, θα λύσει το θέμα της στέγης, θα επενδύσει στο κλίμα, θα πάει απέναντι στη φτώχεια και θα φέρει δικαιώματα για όλες, για όλους και για όλα».

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε «λύση τώρα», ενώ κάλεσε τα στελέχη «να εκφράσουμε θέση, όχι επιθυμία» με μια «μεγάλη ηχηρή πλειοψηφία από αυτό το όργανο που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας».

«Θέση», πρόσθεσε, «ότι αυτά τα άτομα που έχουν πει αυτές τις ύβρεις και δεν αξιώθηκαν να ανασκευάσουν δεν φέρουν την ιδιότητα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα». Τόνισε, παράλληλα, ότι αυτή η θέση πρέπει να είναι «ξεκάθαρη προς την επιτροπή δεοντολογίας, η οποία οφείλει να συνεδριάσει και να αποφασίσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για όλες τις υποθέσεις».

«Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την άποψη ότι «η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια».

«Θυμηθείτε πόσες φορές ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που έκανε αντιπολίτευση στη ΝΔ, έτρεχε να μαζεύει άστοχες δηλώσεις που έβλαπταν τον ΣΥΡΙΖΑ και ψαλίδιζαν, γκρέμιζαν τα ποσοστά του, τα ποσοστά μας, τους αγώνες σας», σημείωσε.

«Πόσες φορές ένας ηγέτης όπως ο Αλέξης Τσίπρας είδε το πολιτικό του μέγεθος να κονταίνει από μικρούς ανθρώπους», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας ότι «τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα διασπασμένο κόμμα και δεν ήθελε να το παραδεχτεί».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «η σημερινή μέρα, είναι η μέρα της παραδοχής. Η αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών δεν είναι διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αρχή της ενότητας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook