Με επιστολή του προέδρου της ΚΟ ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Βουλής - Οι δύο βουλευτές αρνήθηκαν να παραδώσουν την έδρα τους

«Με την παρούσα σας γνωστοποιώ ότι μετά τις δηλώσεις αποχώρησης από το κόμμα οι βουλευτές Θεοπιστη Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος τίθενται εκτός Κ.Ο», αναφέρει η επιστολή του Σωκράτη Φάμελλου.

Επιστολή, με την οποία ενημερώνει τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, ότι οι βουλευτές Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις δηλώσεις αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τίθενται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, απέστειλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εν λόγω βουλευτές οφείλουν να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών.

Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα.

Η επίσημη διαγραφή των δύο βουλευτών, με την επίσημη ανακοίνωση της Επιστολής Φάμελλου στην Ολομέλεια, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, Δευτέρα (13.11.23) με την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook