Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Συνεδριάζει από τις 16:00 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου 40, στον απόηχο της σημερινής ανεξαρτητοποίησης των 9 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι η πρώτη Πολιτική Γραμματεία μετά την αποχώρηση των «6+6», αλλά και του μπαράζ αποχωρήσεων τις τελευταίες ημέρες. Γι αυτό το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εξελίξεις με τη μαζική φυγή στελεχών και βουλευτών που θέλουν να συγκροτήσουν μάλιστα και νέα Κ.Ο


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα ζητήσει από τους 9 βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους.

Απών από τη συνεδρίαση είναι ο Γιάννης Ραγκούσης, που κατά πληροφορίες, θα συμμετείχε κανονικά στη συνεδρίαση, εάν μία προσωπική υποχρέωση δεν τον είχε υποχρεώσει να βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης μεταξύ άλλων αναμένεται να βρεθούν ο προγραμματισμός του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την επόμενη περίοδο και η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποχώρηση των βουλευτών Σία Αναγνωστόπουλου, Έφη Αχτσιόγλου, Χουσεΐν Ζειμπεκ, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Οζγκιουρ Φερχάτ, Θεανώ Φωτίου και Αλέξη Χαρίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι «είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία».

«Καθώς φαίνεται, η μόνη “διαφωνία” όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η Ιστορία θα κρίνει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook