Ανακοινώθηκε το όνομα της Κ.Ο που συγκροτούν οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πολυαναμενόμενη εκδήλωση στο Σεράφειο

“Νέα Αριστερά» είναι το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της που ανακοίνωσαν στο «Σεράφειο» επί της οδού Πειραιώς, οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πρόκειται για τους Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Την πρώτη παρέμβαση έκανε η Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι «σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή». «Το πρώτο βήμα είναι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που ανακοινώνουμε», σημείωσε η πρώην υπουργός Εργασίας.

«Σήμερα ξεκινάμε από την αρχή, αλλά όχι από το μηδέν» είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Γιατί αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την επικράτηση της ΝΔ» πρόσθεσε. «Μας ρωτανε που βλεπετε τον εαυτό σας σε αυτό τον χάρτη. Και απαντάμε πουθενά» δήλωσε, σημειώνοντας ότι δεν γίνεται να συμβιβαστούν με αυτόν τον πολιτικό χάρτη. «Δημιουργούμε μια νέα δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή και το να μαθαίνει» τόνισε. «Καλή μας αρχή» είπε.

«Έχουμε επίγνωση» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι: «είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική .Δεν είμαστε στρατηγοί, καλούμε τον κόσμο να απαξιώσει την απαξίωση στην πολιτική».

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της.


Οι «11» θέλουν να προτάξουν ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, το οποίο δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό, αλλά πιο συλλογικό.

Χαρακτηριστικό και ενδεικτικό των προθέσεων τους είναι ότι η Σία Αναγνωστοπούλου -που θα αναλάβει τον τομέα Εξωτερικής Πολιτικής- θα είναι εκείνη που θα συναντήσει τη Τρίτη, τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη

Η ομιλία Χαρίτση
Ακολούθησε η ομιλία του Αλέξη Χαρίτση ο οποίος είναι ο επικεφαλής του νέου κόμματος στη Βουλή. «Δημιουργείται κάτι νέο και ελπιδοφόρο» ανέφερε και μίλησε για χιλιάδες πολίτες που αγκαλιάζουν το νέο εγχείρημα. Πρόσθεσε επίσης ότι η Αριστερά κινδυνεύει με πολιτική απαξίωση και πρόσθεσε ότι η Δεξιά έχει καταφέρει να επιβάλει την ατζέντα της. Αυτό έχει επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας σημείωσε και υποστήριξε ότι η η χώρα εγκλωβίζεται σε ένα μη αναπτυξιακό μοντέλο που γεννά θυμό στην κοινωνία.

Η δική μας ευθύνη είναι να εμπνεύσουμε και να υπενθυμίσουμε ότι η Αριστερά μπορεί τόνισε στην ομιλία του και πρόσθεσε:

«Η μάχη των Ευρωεκλογών είναι μια αναμέτρηση στην οποία θα συνενώσουμε δυνάμεις με όσους και όσες θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την κοινή πορεία, ώστε να καταγραφεί η εδραίωση του νέου πολιτικού μας χώρου. Σε αυτήν την μάχη θα είμαστε εκεί».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook