«Προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις αποχωρήσεις; των 11 από τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha και τον Αντώνη Σρόϊτερ έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και αναφερόμενος στις ευρωεκολγές είπε μεταξύ άλλων ότι είναι «στόχος και εθνική ανάγκη» ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές κι «θα κάνουμε την ανατροπή».

“Το βασικό είναι παραμείνω Στέφανος για τον κόσμο γιατί εκλέχτηκα για να σπάσω αυγά”, είπε Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξη του στονAlpha και σημείωσε ότι “έχω αναλογιστεί το τι μεσολάβησε και οδήγησε στην διάσπαση. Ο γέγονε γέγονε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών, ένα κόμμα που να είναι ανοικτό και αξιοκρατικό. Τα όργανα θα υπάρχουν και θα παράγουν πολιτική, αλλά οι οργανώσεις των μελών θα πρέπει να αισθάνονται ότι ανήκουν σε ένα κόμμα που τους αφουγκράζεται».

«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει και πάμε στις ευρωεκλογές για την απόλυτη ανατροπή» τόνισε Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή εκφράζεται με «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».


Yπογράμμισε ότι είναι «στόχος και εθνική ανάγκη» ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα στις επικείμενες ευρωεκλογές ενώ τόνισε ότι ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Όσον αφορά στα υπόλοιπα πρόσωπα, επεσήμανε ότι αυτά θα αναδειχθούν από προκριματικά ψηοφοδέλτια.
Ειδικότερα σημείωσε ότι τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν για τους ευρωβουλευτές σε εσωτερική ψηφοφορία.

Όλα σημείωσε ο Στ. Κασσελάκης θα περάσουν πρώτα από τα όργανα του κόμματος, και παρέπεμψε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μένοντας στα των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επσήμανε ότι καθώς στην Ευρώπη «η ακροδεξιά καλπάζει», αυτό γεμίζει αίσθημα ευθύνης τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «να σηκώσει ανάστημα με προοδευτική αντιπρόταση». Επιπλέον σημείωσε ότι στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα «σεβαστεί τη νοημοσύνη» των ψηφοφόρων σημειώνοντας στα ψηφοδέλτια δεν θα μπουν celebrities αλλά άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν με ανιδιοτέλεια στη βάση ενός ευρωπαϊκού προοδευτικού προγράμματος. «Θα σεβαστούμε τον ψηφοφόρο» επανέλαβε ο Στ. Κασσελάκης.

«Είμαι προσηλωμένος να ενώσω τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο που αυτή την στιγμή αισθάνεται αγχωμένος με ένα κόμμα που θα είναι ευρύ και αξιοκρατικό» τόνισε ο Στ. Κασσελάκης ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις αποχωρήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε υπάρχουν μεν αποχωρήσεις αλλά «υπάρχουν και εισροές και ο τόπος έχει ανάγκη από ένα κόμμα που θα είναι ανεξάρτητο και χωρίς χρέη στις τράπεζες. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, θα το δείτε στην πράξη».

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι «υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν» ωστόσο τόνισε ότι «θα φτιάξουμε ένα νέο μοντέλο κόμματος, θα το νοικοκυρέψουμε, όπως χρειάζεται, και θα προχωρήσουμε.

Όσον αφορά στα οικονομικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Στ. Κασσελάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «είναι πολύ καλύτερα από της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν έχουμε 700 εκατ. οφειλές».

Απαντώντας για την δήλωση του Αλ. Χαρίτση ότι η αποχώρηση των 11 ήταν «μονόδρομος» ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι έχει την καθαρή τη συνείδησή του καθώς «προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα. Οι ελπίδες και οι αγωνίες του προοδευτικού κόσμου θα εκφραστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ». Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις τόνισε αρχικά ότι «περάσαμε μία διάσπαση» και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ είναι στο χαμηλότερο σημείο ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «έχουμε σχέδιο για την ανασυγκρότηση» και ότι «ο κόσμος θα το διαπιστώσει».

«Έχω τη συνείδησή μου καθαρή είμαι στην Ελλάδα επειδή την αγαπάω. Δεν έχω πειράξει κανέναν σε αυτή τη χώρα, δεν έχω πάρει ούτε ευρώ από κρατική ανάθεση» τόνισε ο Στ. Κασσελάκης προσθέτοντας ότι είναι εδώ για να αντιπροσωπεύσει τα «λαϊκά στρώματα που με εξέλεξαν και όλη την κοινωνία. Περισσότερο αυτούς που δεν έχουν φωνή».

«Όταν η ελληνική κοινωνία δει και την τεχνογνωσία στην οικονομική και φορολογική πολιτική αλλά και στο επιχειρείν, θα δείτε ένα κύμα που αλλάζει και ο κόσμος θα σκέφτεται κάτι πάει να αλλάξει τη χώρα» σημειώνει ο ίδιος.

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του πρώην προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε ότι έχουν «εξαιρετική σχέση» και πρόσθεσε: «Ο Αλ. Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook