Προϋπολογισμός – Αποστολάκης: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει «ναι» στις αμυντικές δαπάνες
«Ναι» στις αμυντικές δαπάνες θα ψηφίσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την επικείμενη ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού του 2024.
«Ανακοινώσαμε την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ψηφίσουμε “ναι” στις αμυντικές δαπάνες, στην αποψινή ψηφοφορία», ανέφερε ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
«Ναι» στις αμυντικές δαπάνες θα ψηφίσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την επικείμενη ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού του 2024.
«Ανακοινώσαμε την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ψηφίσουμε “ναι” στις αμυντικές δαπάνες, στην αποψινή ψηφοφορία», ανέφερε ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
«Η απόφαση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι η χώρα πρέπει να θωρακίζεται, οι ένοπλες δυνάμεις να είναι ισχυρές, ότι πρέπει να υπάρξει υποστήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και στήριξη της αμυντικής εγχώριας βιομηχανίας», είπε ο Τομεάρχης ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία της αμυντικής θωράκισης της χώρας, το κατά πόσον τηρούνται οι κανόνες διαφάνειας στις συμβάσεις, προκειμένου να μην επαναληφθούν προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν, όπως στη σύμβαση για το εκπαιδευτικό κέντρο στην Καλαμάτα, τη σύμβαση για τα έξι Rafale αλλά και τη σύμβαση για τα αμφίβια οχήματα που δεν χωρούσαν καν να μπουν στα πλοία. Ομοίως θα επιμείνουμε στην ανάγκη στήριξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας».
Ο Τομεάρχης ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη χθεσινή ομιλία του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Δένδια, σχολιάζοντας ότι «καλώς ανακοίνωσε την επανεξέταση από την αρχή, από μηδενική βάση, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, για να δούμε τι χρειαζόμαστε πραγματικά, με ποια σειρά πρέπει να τα πάρουμε, σε σχέση και με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας». ‘Αλλωστε, είπε ο κ. Αποστολάκης, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και άρα αυτή η εξέλιξη πρέπει να συμπεριληφθεί στις αναλύσεις και τις αποφάσεις που θα λάβει το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Νίκος Συρίγος: Πάσχα στην Κορέα – Όπου κι αν βρισκόμαστε, το φως μπορεί να φτάσει σε εμάς αν το θελήσουμε
- Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη
- Ελένη Μενεγάκη: Στέλνει τις ευχές της αγκαλιά με τον Μάκη Παντζόπουλο – Φωτογραφίες
- Al Jazeera: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν – Συζητήθηκε ξεπάγωμα ιρανικών περιουσιακών στοιχείων – “Αγκάθι” τα Στενά του Ορμούζ
- To μήνυμα του Πάπα για ειρήνη: Αρκετά με την επίδειξη ισχύος, αρκετά με τον πόλεμο
- Καβάλα: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα ένα 3χρονο αγοράκι – Το είχε αγκαλιά η μαμά του στη θέση του συνοδηγού
- ΑΑΔΕ-Επιχείρηση Supercars: Δεσμεύτηκαν 229 πολυτελή ΙΧ με ξένες πινακίδες – Φωτογραφίες
- Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως – Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του στο Ελ. Βενιζέλος – Μεταφέρεται σε όλη τη χώρα (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook