Στο επίκεντρο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που όπως φαίνεται έπαιξε κομβικό ρόλο στο μίνι ανασχηματισμό

Σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αποφάσισε να προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος
Μητσοτάκης και το επιβεβαίωσαν σήμερα κυβερνητικές πηγές.

Οι αλλαγές, θα ανακοινωθούν σήμερα στις 6 το απόγευμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στο επίκεντρο του ανασχηματισμού λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας αλλά και των χειρισμών στα φαινόμενα οπαδικής βίας.

Οι αλλαγές, που θα ανακοινωθούν σήμερα ή αύριο.

Η κομβική αλλαγή θα γίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο επανέρχεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αντί του Γιάννη Οικονόμου. Παράλληλα, θα αντικατασταθεί και ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, νέος υπουργός Υγείας θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Για το υπουργείο Εργασίας θεωρείται πιθανή η υπουργοποίηση του Θόδωρου Ρουσόπουλου. Ωστόσο, ακούγονται και τα ονόματα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Τσιάρα, ενώ υπάρχει και το σενάριο της αναβάθμισης του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη.
Επίσης για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται τα τελευταία λεπτά η Δόμνα Μιχαηλίδου, με τη βουλευτή Επικρατείας Ιωάννα Λυτρίβη να την διαδέχεται ως υφυπουργός Παιδείας.

Οι πληροφορίες λένε ότι στο τραπέζι είναι και η αναβάθμιση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητες στα ΜΜΕ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook