Στο επίκεντρο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο αλλά και η στάση που θα κρατήσουν ο Μάκης Βορίδης και η Μαρία Κεφάλα

Μετά το κατηγορηματικό «όχι» της Ιεράς Συνόδου για τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων, συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό ο οποίος αναμένεται να επισημάνει ότι το πρόκειται για μια μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα μηνύματα που θα εκπέμψει στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει επισημάνει σε δημόσιες δηλώσεις του και στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας. Προσεγγίζουμε το θέμα από τη σκοπιά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Δεν καινοτομούμε, αλλά θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτό που ήδη συμβαίνει σε 20 χώρες της Ευρώπης και 36 του κόσμου».

Την αναλυτική παρουσίαση του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια θα κάνει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος είχε αναλάβει και την ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ.

Το ενδιαφέρον πέραν από το περιεχόμενο των νέων ρυθμίσεων στρέφεται τώρα και στην στάση που θα κρατήσει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος από την αρχή έχει δηλώσει αντίθετος και φαίνεται ότι εμμένει στην κατηγορηματική άρνηση του. Μάλιστα δεν αποκλείεται ο κ. Βορίδης να λάβει το λόγο και να εξηγήσει τη στάση του.

Ερώτημα παραμένει και η στάση της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρίας Κεφάλα, η οποία έχει εκφράσει επιφυλάξεις.

Τα σημερινά θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι είναι:

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο,

Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα του νομοσχεδίου για τον δικαστικό χάρτη,

Παρουσίαση από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό,

Παρουσίαση από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook