Δημοσκόπηση Marc: Στις 21 μονάδες η διαφορά της ΝΔ – Ναι στο γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όχι στην τεκνοθεσία
Διψήφια η διαφορά της ΝΔ με το δεύτερο ΠΑΣΟΚ και στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1
Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της νέας χρονιάς από την MARC για τον ΑΝΤ1 παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου.
-Τι πιστεύουν οι πολίτες για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;
-Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα τεκνοθεσίας με παρένθετη μητέρα;
-Συμφωνούν οι ψηφοφόροι με την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου;
-Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό και ποιες είναι οι εκπλήξεις στην πρόθεση ψήφου;
Πρόθεση ψήφου – Πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 33,7% με το ΠΑΣΟΚ να έρχεται δεύτερο με 12,7% και τον ΣΥΤΡΙΖΑ στην Τρίτη θέση με 10% .Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8% και η Ελληνική Λύση με 5,8% και πεντακομματική Βουλή.
Στο ερώτημα που πρέπει να δώσει προτεραιότητα η κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε, στην ακρίβεια/ανατιμήσεις.
Το 57,8% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, με την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων προσώπων.
Στο ίδιο ζήτημα, μεγάλες πλειοψηφίες σχηματίζονται και εσωτερικά των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ)
Στο ερώτημα υπέρ ή κατά της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση της MARC καταγράφει μια σαφή πλειοψηφία κατά του συγκεκριμένου μέτρου.
Πάντως μεγάλο ήταν το ποσοστό των ερωτηθέντων οι οποίοι τέθηκαν σαφώς υπέρ της αναδρομικής αναγνώρισης των παιδιών, τα οποία ήδη ανατρέφονται από ομόφυλα ζευγάρια.
Αντίστοιχα, αρνητική φαίνεται η στάση των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, απέναντι στη μέθοδο απόκτησης βιολογικού τέκνου διά της παρένθετης μητρότητας.
Ιδιαίτερα θετικό φαίνεται το σώμα των ερωτηθέντων, τόσο διακομματικά όσο και ανά κομματικό ακροατήριο, απέναντι στο θέμα της επιστολικής ψήφου.
Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση της δημοσκόπησης
Ολες οι Ειδήσεις
- Νίκος Μέλλος: Διαγνώστηκε με καρκίνο ο ηθοποιός – Συγκλονίζει το μήνυμά του
- Ιωάννα Τούνη: Νέα διακοπή της δίκης για την υπόθεση revenge porn – Αυτοί οι άνθρωποι δεν δείχνουν μεταμέλεια, λέει ο δικηγόρος της (βίντεο)
- Johanna – «Να Μη Σε Δω Ξανά»: Η μουσική βόμβα που ενώνει Ελλάδα και Αίγυπτο!
- Παναγιώτης Στάθης: Πέθανε η μητέρα του – Το έμαθε ένα λεπτό πριν βγει στον αέρα του «Καλημέρα Ελλάδα» (βίντεο)
- Καιρός – Τσατραφύλλιας: Καταιγίδες τις επόμενες 24 ώρες – Κίνδυνος πλημμυρών σε 9 περιοχές – Νέο έκτακτο δελτίο και από την ΕΜΥ
- Κολωνάκι: Μεθυσμένη γνωστή τραγουδίστρια πήρε «σβάρνα» 5 παρκαρισμένα αυτοκίνητα
- Χρήστος Μαυρίκης: Επεισοδιακή σύλληψη μετά τους πυροβολισμούς και το τρίωρο ανθρωποκυνηγητό στα Σπάτα
- Ο Χρήστος Μαυρίκης πυροβόλησε με καραμπίνα και ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στα Σπάτα – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook