Γεωργαντάς: Οι εμβολιασμοί θα αγγίξουν το 1 εκατομμύριο έως τις 5 Μαρτίου
Ποιοι ακολουθούν στη σειρά...
Το ένα εκατομμύριο θα αγγίξουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας έως την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαρτίου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε ημέρα εμβολιάζονται περίπου 30.000-35.000 άτομα, ενώ από την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει 885.000 εμβολιασμοί.
Ο κ. Γεωργαντάς πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η είδηση ότι ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) αδειοδότησε το εμβόλιο της Johnson&Johnson σημειώνοντας ότι στις 11 Μαρτίου θα συζητηθεί και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης η άδεια χορήγησης του.
«Σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχει γίνει, στην επόμενη φάση θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, και των πολιτών που είναι άνω των 75 ετών», σημείωσε ο υφυπουργός προσθέτοντας ότι περίπου 275.000 άνθρωποι έχουν αυξημένο κίνδυνο νόσησης.
Σχετικά με την άρση του lockdown, ο ίδιος υπογράμμισε ότι εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει το εμπόριο, «χωρίς να κάνουμε κατάχρηση αυτής της δυνατότητας».
Ολες οι Ειδήσεις
- Μητσοτάκης για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων – Η Πυροσβεστική ερευνά για να αποδοθούν ευθύνες
- Καιρός – ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Στο επίκεντρο η Αττική και άλλες 6 περιοχές
- Τρίκαλα – Τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: Τέσσερις νεκρές εργαζόμενες από την έκρηξη και τη φωτιά – Aγνοείται άλλη μία γυναίκα (βίντεο)
- CNN : Η Γροιλανδία και τι πρέπει να προσέξει ο Τράμπ παίρνοντας μαθήματα από τον Θουκυδίδη, την αρχαία Αθήνα και τη Μήλο
- Βελιγράδι: «Χάλκινη» η Εθνική Πόλο Ανδρών, νίκησε 12-5 την Ιταλία – Δείτε την απονομή του μεταλλίου στην Ελλάδα (βίντεο)
- Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-0: Ανήμπορος έστω να πλησιάσει το Λεβαδειακό!
- ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-0: Η λύση ήρθε από… τη βούλα!
- Η πραγματική Όλγα του “Ριφιφί”: Η αληθινή ιστορία της μητέρας που έχασε το παιδί της επειδή η τράπεζα κράτησε τα χρήματα του εράνου για την εγχείριση (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook