Τι είπε η Υφυπουργός Εργασίας για την υπόθεση που προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση και πολιτικές κόντρες.

«Όλοι οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και η κάλυψη φθάνει το 85%, έχουν θωρακιστεί οι ηλικιωμένοι και αυτές οι δομές. Τώρα συνεχίζουμε με τις προνοιακές δομές», επεσήμανε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αναφορικά με το θέμα για το οποίο μαίνεται πολιτική κόντρα και υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική παρέμβαση, σχετικά με καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς σε δομή για παιδιά με αναπηρίες, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε ότι η άκρη του νήματος βρίσκεται στα τέλη Ιανουαρίου.

Όπως είπε, «στις 25 και 26 Ιανουαρίου είχε προγραμματιστεί να γίνει εμβολιασμός 400 ατόμων στο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, στόσο περίπου 50 άτομα ανέφεραν ότι τελικώς δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και έτσι περίσσεψαν 25 δόσεις την μία ημέρα και 25 δόσεις την άλλη».

Υποστήριξε ότι «τότε δεν υπήρχαν οι εφεδρικές λίστες και το πρωτόκολλο για τον τρόπο που πρέπει να διατεθούν και να γίνουν τα εμβόλια σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομία, προκειμένου να μην χαθούν τα εμβόλια, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φύλαξης τους».

Η κ. Μιχαηλίδου συμπλήρωσε ότι «βάσει της εγκυκλίου και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, αναζητήθηκαν άνθρωποι που θα έπρεπε και θα μπορούσαν μέσα σε μιάμιση ώρα να βρεθούν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και από όσους βρέθηκαν οι μισοί ήταν εργαζόμενοι στο Κέντρο και οι άλλοι μισοί είχαν σχέση με ανθρώπους του κέντρου και κυρίως με τον γιατρό εδώ και χρόνια του Κέντρου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ο γιατρός ενημέρωσε ανθρώπους που γνωρίζει από το περιβάλλον του και θα μπορούσαν να μετακινηθούν άμεσα στο Κέντρο και έτσι έγιναν τα εμβόλια σε αυτούς τους ανθρώπους».

Προσέθεσε ότι η 16η Φεβρουαρίου, ημέρα για την οποία έχει ξεσπάσει ο θόρυβος και η πολιτική κόντρα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και μεταξύ Κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, «είναι η ημέρα που έγινε η δεύτερη δόση, που προφανώς έπρεπε να γίνουν στους ανθρώπους που είχαν κάνει και την πρώτη δόση», ενώ σημείωσε ότι υπεύθυνος για την όλη διαδικασία των εμβολιασμών και την διάθεση των εμβολίων είναι ο επιβλέπων ιατρός και όχι η Διοίκηση του Κέντρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook