Πληθαίνουν τα μπλόκα των αγροτών ανά την Ελλάδα, με τους καλλιεργητές να δηλώνουν αποφασισμένοι να τηρήσουν σκληρή στάση.

Πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας σχεδιάζουν για σήμερα Κυριακή (28/01) οι αγρότες της Θεσσαλίας, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12:00 το μεσημέρι σε χωριά και σε εισόδους της πόλης.

Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει πορεία στο κέντρο της Λάρισας και αύριο Δευτέρα, ενώ έως την Τρίτη αναμένεται να έχει οριστεί και η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό είτε τον αρμόδιο υπουργό. Μεγάλη κινητοποίηση προγραμματίζεται και ενόψει της έκθεσης Agrotica που ξεκινά την προσεχή εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν θέσει οι αγρότες.
Στη σύσκεψη, στην οποία θα δώσει το «παρών» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις γύρω από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών.

Μαρινάκης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης έβγαλε ανακοίνωση και έχουν γίνει πολλά για την στήριξη των αγροτών. Συνολικά στους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινομένα δόθηκε πολύ γρήγορα η αποζημίωση».

Εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας», είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.Και συμπλήρωσε:
«Ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μια σειρά από 20 παρεμβάσεις των τελευταίων ετών για τον πρωτογενή τομέα. Προφανώς υπάρχουν περισσότερα αιτήματα των αγροτών.

«Η κυβερνηση της ΝΔ εχει κοροϊδεψει τους αγροτες» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Μπάρκας.

«Προσωπικά είμαι κατά του κλεισίματος των δρόμων. Πρέπει να βρεθεί κονδύλι 4 δισ. ευρώ να συγροτήσουμε τη Θεσσαλια» είπε από την πλευρά της η Κατερίνα Μπατζελή, μέλος της Κεντρικής Πολιιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Τον Ιούνιο έχουμε ευρωεκλογές. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς εκεί πρέπει να απαντήσουν. Καταψηφίστε τους: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook