Στο νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο αναφέρθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 στη Βουλή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως το ΜέΡΑ25 θα υπερψηφίσει φυσικά την επέκταση αυτή, αφού κακή δεν είναι σε καμία περίπτωση, απλώς είναι εκτός θέματος, το βασικό ζήτημα είναι το Αιγαίο.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε ακόμα στην έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία, όπου τόνισε πως δεν υπάρχει εθνική στρατηγική της χώρας και η όποια υπάρχει έχει ναυαγήσει. Όσο ο κ. Μητσοτάκης σέρνεται σε διμερείς διαπραγματεύσεις με επιδιαιτησία, τόσο θα αυξάνονται οι εντάσεις (είτε λόγω των αιτημάτων της Άγκυρας, είτε κατόπιν της διακοπής τους).

Η λύση που προκρίνει το ΜέΡΑ25 καιρό τώρα, είναι η Διεθνής Περιφερειακή Διάσκεψη των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με πρωτοβουλία της χώρας μας και μόνο για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών. Ακόμα κι αρνηθεί να προσέλθει η Άγκυρα σε αυτήν, η Ελλάδα θα κερδίσει πόντους στη διεθνή σκακιέρα.

Το ΜέΡΑ25 διαφωνεί με το “ναι σε όλα” στο Βερολίνο και την Ουάσιγκτον, καθώς η ενδοτικότητα φέρνει εντάσεις. Ταυτόχρονα το ΜέΡΑ25 λέει όχι στις εθνικιστικές κραυγές που είναι άλλωστε και το προοίμιο της ενδοτικότητας. Πρέπει λοιπόν η Κυβέρνηση να ορίσει σαφώς τις κόκκινες γραμμές της, αλλιώς δεν διαπραγματεύεται αλλά γίνεται επαίτης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε ακόμα στον εμβολιασμό και περιέγραψε τις ιστορίες που τους διηγήθηκαν οι γιατροί στο Δρομοκαΐτειο, με τα όσα απαράδεκτα κάνει η Κυβέρνηση με τα εμβολιαστικά κέντρα. Ενώ έκανε λόγο και για το εμβολιαστικό διαβατήριο που πρότεινε ο Πρωθυπουργός, αυτή την ανόητη ιδέα του!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook