Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ για ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές , δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, περνάει το ΚΚΕ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Άστοχη η παρέμβαση Τσίπρα λέει το 47,2%, εύστοχη λένε οι μισοί ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ, που διαφωνούν και με την αλλαγή ονόματος , σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του OPEN, που παρουσιάστηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του καναλιού.

Η ακρίβεια και η Υγεία καταγράφονται από το εκλογικό σώμα ως τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ το 69,9% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει λάβει λιγότερα μέτρα για την συγκράτηση των τιμών από όσα επιτρέπει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Πιο αναλυτικά :
Πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 28%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 9,7%, ενώ πίσω του είναι με 8,8% ο ΣΥΡΙΖΑ και με 7,5% η Ελληνική Λύση.

Πρόθεση με αναγωγή στις ευρωεκλογές

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,2% μονάδες, διαφορά 23,7 μονάδων σε σχέση με το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 12,5%. Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,4% και ακολουθούν Ελληνική Λύση με 9,7% και ΚΚΕ με 9%.

Πρόθεση ψήφου εθνικών εκλογών: Προβάδισμα 17,9 μονάδων για ΝΔ, η Ελληνική Λύση πέρασε το ΚΚΕ

Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 17,9 μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 29%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 11,1% και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι τρίτος με 10,1%. Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται ενισχυμένη με 7,8% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, η Νίκη με 2,5% και η Νέα Αριστερά με 2,4%.

Προβάδισμα 23 μονάδων για τη ΝΔ στην πρόθεση με αναγωγή στις εθνικές κάλπες

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο, η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα 23 μονάδων. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,2%, έναντι 14,2% του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 13% του ΣΥΡΙΖΑ, τέταρτο έρχεται με 10% το κόμμα της Ελληνικής Λύσης, πέμπτο το ΚΚΕ με 9% και ακολουθεί οριακά εντός Βουλής με 3,2% η Νίκη.

Δείτε την δημοσκόπηση από το OPEN

Η τραγωδία στα Τέμπη
Το 74,5% δηλώνει απαισιόδοξο αναφορικά με το εάν η εξεταστική επιτροπή θα ρίξει φως στα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών και θα αποδώσει ευθύνες, ενώ το 17,7% απαντά πως είναι αισιόδοξο για θετική κατάληξη.


Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Όσον αφορά την καταλληλότητα του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στην πρώτη θέση με 28,9%, ο Στέφανος Κασσελάκης δεύτερος με 7,7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος τρίτος με 7,4%, ο Νίκος Ανδρουλάκης τέταρτος με 7,2% και ακολουθούν οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιάνης Βαρουφάκης με 3,5% αντίστοιχα. Ακολουθούν η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2,8%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 1,6% που «ισοψηφεί» με τον Δημήτρη Νατσιό και ο Βασίλης Στίγκας με 0,5%. Ισχυρός παραμένει, για ακόμα μια φορά, ο… Κανένας (26,3%).


Τα 1.500 άτομα που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Open διευκρίνισαν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα, που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά, είναι η ακρίβεια με 53,5%.
Ακολουθούν η υγεία, το ύψος εισοδημάτων, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τελευταία η ανεργία με 11,9%.


Για τον ΣΥΡΙΖΑ
Αναφορικά με τις διεργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα διαδραματίστηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, το 50,3% κρίνει πως το κόμμα βγήκε πιο αποδυναμωμένο. Αντίστοιχα, το 13,6% θεώρησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ισχυρότερος μετά το Συνέδριο, ενώ στους ψηφοφόρους του κόμματος, το 41,2% πιστεύει πως το κόμμα «έχασε», ενώ το 32% πιστεύει πως «κέρδισε»

Πως έκριναν την παρέμβαση Τσίπρα
Το 47,2% θεωρεί άστοχη την παρέμβαση Τσίπρα πριν το συνέδριο, ενώ το 30,8% την θεωρεί εύστοχη. Ωστόσο, οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν σε ποσοστό 48,7% ότι ήταν «σίγουρα/μάλλον εύστοχη».

Το 51,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να κριθεί ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 40,9% ζητεί να κριθεί μετά τις ευρωεκλογές.


Επιπροσθέτως, το 53,7% δεν θέλει αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 15,8% θέλει αλλαγή ονόματος.
Τέλος, αίσθηση προκαλεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το 53,3% να ζητά κεντροαριστερή πορεία και μόλις το 30,5%, στροφή προς τα αριστερά.

Δυσαρεστημένοι είναι ωστόσο 7 στους 10 πολίτες, όσον αφορά τα μέτρα στήριξης, με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας.

Δείτε το βίντεο του OPEN

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook