Η οργισμένη ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την απαλλακτική πρόταση του Ηλία Μίχου

Έντονη είναι η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη κατά της πρότασης της εισαγγελέως για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό που αθωώνει τον Ηλία Μίχο από τα εγκλήματα του βιασμού και της μαστροπείας.
«12 χρονών συναίνεσε;» διερωτάται στην ανάρτησή της  η βουλευτής .

Στην ανάρτησή της υπενθυμίζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, που απαγορεύει τις σεξουαλικές δραστηριότητες με παιδί, ενώ η ελληνική νομοθεσία ορίζει ως ηλικία συναίνεσης τα 15 έτη.

Η ανάρτηση της
12 χρονών συναίνεσε;
»Η Οδηγία 2011/93 για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας ορίζει την ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης ως “η ηλικία κάτω από την οποία, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με παιδί”.
»Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (Σύμβαση Λανζαρότε) ζητά από τα συμβαλλόμενα κράτη να ορίσουν ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τη σεξουαλική συναίνεση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ένα παιδί.
»Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook