"Πολιτικό μου πρότυπο είναι η Θάτσερ. Τελεία, παύλα, παράγραφος" ομολογεί, μεταξύ άλλων, η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Με σύνθημα «Στείλε μήνυμα» η Αφροδίτη Λατινοπούλου πρόεδρος του κόμματος «Φωνή της Λογικής», που κλείνει ήδη τον πρώτο χρόνο παρουσίας ετοιμάζεται να κατέβει στις ευρωεκλογές, όπως είπε στην συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Espresso Σαββατοκύριακο και την δημοσιογράφο Βιβιαν Μπενέκου. Η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής» κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να εκφράσει την προσωπική της άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ εξήγησε γιατί έχει σαν πρότυπο την Θάτσερ.

Ποια γνώμη έχεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Οχι και την καλύτερη. Θα ήταν, όμως, τέλειος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά και ως μάνατζερ για μια Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία που σκοπό έχει να μοιράζει δουλειές μεταξύ φίλων και ημετέρων). Οχι, όμως, για αρχηγός τής πάλαι ποτέ μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της Ν.Δ. και φυσικά για πρωθυπουργός μιας υπερήφανης χώρας και ενός περήφανου λαού όπως είναι ο ελληνικό

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα «πιάσει ψάρια»; Θα τα καταφέρει ή θα είναι μια ευχάριστη φιγούρα για τη Βουλή;
Θα κάνει μια τρύπα στο νερό. Ζήτημα αν προσεγγίσει, όχι φτάσει, το διψήφιο 10%. Είναι «φυτευτός», εκτός ελληνικής πραγματικότητας και πετυχαίνει φοβερά δύσκολα ταύτιση με τον μέσο Έλληνα, σε αντίθεση με τον πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα. Που ενώ διαφωνώ οριζόντια και κάθετα με τις πολιτικές που ακολούθησε και με την ιδεολογία του, υπήρξε, όπως και να το κάνουμε, ένας χαρισματικός αρχηγός. Δεν ξέρω, λοιπόν, αν θα προλάβουμε να τον δούμε τον κ. Κασσελάκη στο ελληνικό κοινοβούλιο γιατί δεν ξέρω αν θα παραμείνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ως τότε. Οπότε δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό.

Σε εμπνέει η Μελόνι; Έχεις πολιτικά πρότυπα;
Πολιτικό μου πρότυπο είναι η Θάτσερ. Τελεία, παύλα, παράγραφος. Η απόλυτη θεά του συντηρητικού και φιλελεύθερου οικονομικά χώρου. Αυτήν μελετούσα από μαθήτρια γυμνασίου κιόλας. Από κει και πέρα, φυσικά σέβομαι και τη Μελόνι και τη Λεπέν αλλά και τον Ορμπάν. Γενικά, σέβομαι κάθε πολιτικό ηγέτη που αγαπά αποδεδειγμένα την πατρίτα του και δεν υποκύπτει στις ελίτ και στη νέα τάξη των πραγμάτων.

Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερες από υποψήφια να είσαι αρχηγός κόμματος που διεκδικεί είσοδο στην Ευρωβουλή. Ποιο είναι το παρελθόν σου;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη από οικογένεια εκπαιδευτικών και με έναν παππού ο οποίος είναι ιερέας στον Εβρο. Από μικρή ήμουν πρωταθλήτρια στο τένις κερδίζοντας πανελλήνια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πέρασα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ χωρίς να χρησιμοποιήσω (αν και μπορούσα) τα μόρια που είχα από τον πρωταθλητισμό. Ξεκίνησα να εργάζομαι ως προπονήτρια τένις από τα 18 μου έως ότου τελείωσα τις σπουδές μου στη Νομική και έκανα την άσκησή μου. Εγινα δικηγόρος και εργάζομαι στο νομικό τμήμα μιας εταιρίας. Η πολιτική για εμένα είναι χρέος προς την πατρίδα μου και ξεκίνησε ως ανάγκη να υπηρετήσω τη χώρα όπου μεγάλωσα και λατρεύω.

Αφροδίτη, το κόμμα σου έχει γενέθλια οσονούπω. Θα κατέβει το κόμμα στις ευρωεκλογές;
Φυσικά και θα κατέβουμε αυτόνομα στις ευρωεκλογές. Το σύνθημά μας είναι το «Στείλε μήνυμα» και πιστεύω βαθιά πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί. Ηδη, μην ξεχνάτε, τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, πολύ νωρίς δηλαδή, και μας καταγράφουν οι σοβαρότερες δημοσκοπικές εταιρίες με ποσοστό γύρω στο 1,5%. Και αυτό είναι ένα πρώτο μεγάλο επίτευγμα για ένα κόμμα που ακόμα δεν έχει «γιορτάσει» τα γενέθλια ενός χρόνου.

Γιατί μια νέα γυναίκα να λέει ηχηρό «όχι» στον γάμο των ομοφυλοφίλων και μάλιστα σε μια εποχή που ο θεσμός της παραδοσιακής οικογένειας αμφισβητείται έντονα από τη νεολαία;
Γιατί είναι κόντρα στη λογική, στην επιστήμη, στην ηθική και τη θρησκεία. Είναι ανήθικο και ύβρις. Γιατί με πρόσχημα τα παιδιά τα δίνουν βορά στον καθένα που θα έχει την οικονομική δύναμη για να τα εκμεταλλευτεί. Γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων δεν υπάρχει. Ο γάμος είναι ιερό μυστήριο της Εκκλησίας μας. Δεν έγινε για να ντύνεται νυφούλα ο Μπάμπης και ο Μήτσος και να παραγγέλνουν παιδιά από το διαδίκτυο. Ούτε, φυσικά, μπορώ ως γυναίκα να δεχτώ την εμπορευματοποίηση της μήτρας. Τραγικά πράγματα. Και όλα αυτά την εποχή που βάλλεται πανταχόθεν ο θεσμός της πυρηνικής οικογένειας, η κυβέρνηση προσπαθεί να του δώσει τη χαριστική βολή. Να ξέρετε πως, όταν δυναμώσει η Φωνή Λογικής, θα κάνουμε τα πάντα να ακυρώσουμε αυτόν τον άθλιο νόμο που δυστυχώς ψήφισαν τα 2/3 της «κεντροδεξιάς» κυβέρνησης της Ν.Δ.. Ούτε ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ δεν τα τόλμησε αυτά και τα έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αδιανόητο.

Ενας ΛΟΑΤΚΙ που μεγαλώνει παιδιά πιστεύεις ότι δεν τα αγαπάει;
Κοιτάξτε, δεν μπορώ να τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι. Αλλά και πάλι, ένα παιδί δεν μπορώ να ακούω χαζομάρες πως χρειάζεται μόνο αγάπη για να μεγαλώσει σωστά. Χρειάζεται άπειρα πράγματα. Χρειάζεται όρια, εκπαίδευση, μόρφωση, παιδεία, αλλά πάνω απ’ όλα πρότυπα. Αντρικό και γυναικείο. Και να έχει το δικαίωμα να πει τις ιερές λέξεις «μητέρα και «πατέρας». Αλήθεια, όλοι αυτοί που βγαίνουν στα πάνελ και είναι υπέρ της υιοθεσίας από ΛΟΑΤΚΙ θα ξεγράφανε έτσι εύκολα τη μανούλα τους από τη ζωή τους; Θα θέλανε για μητέρα τους τον Μπάμπη ή τον Μήτσο; Δεν το πιστεύω. Υποκριτές είναι, λοιπόν.

Τι θα πρέπει να μάθουμε που δεν γνωρίζουμε για εσένα, Αφροδίτη;
Πως λατρεύω τους γονείς μου, τα δύο μικρότερα αδέλφια μου, τον Βλάση και τον Τίμο, πως αγαπώ και στηρίζω τις φιλίες που είχα από τα παιδικά μου χρόνια και πως ως πρώην πρωταθλήτρια τένις επί σειρά ετών στην Ελλάδα, στην κατηγορία junior, όταν ξεκλέβω λίγο χρόνο μπορεί να με δεις σε κάποιο γήπεδο να ανταλλάσσω λίγες μπαλιές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook