Σταθερό το προβάδισμα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και να ακολουθεί τρίτο το ΠΑΣΟΚ στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» με τη Ράνια Τζίμα.

.Σύμφωνα με τα ευρήματα ναι μεν η ΝΔ προηγείται με διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 66%, ότι η χώρα 66%,, ενώ ένα συντριπτικό ποσοστό 88% απαντά ότι το πολιτικό και δικαστικό σύστημα δεν έχουν κινηθεί αποτελεσματικά για την απόδοση ευθυνών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Αναλυτικά:
Προβάδισμα 16,3 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega σήμερα Πέμπτη (21.03.24), ενόψει ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,1%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 10,1%, η Ελληνική Λύση 9,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,3%, η Νίκη 3,2%, η Νέα Αριστερά 3%, η Φωνή Λογικής 2,4%, οι Σπαρτιάτες 2%, το ΜέΡΑ25 1,9% και οι Δημοκράτες 1%.

Στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, η ΝΔ λαμβάνει 24,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,8%, το ΠΑΣΟΚ 10,2%, το ΚΚΕ 7,9%, η Ελληνική Λύση 7,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,4%, η Νίκη 2,5%, η Νέα Αριστερά 2,3%, η Φωνή Λογικής 1,8%, οι Σπαρτιάτες 1,5% και το ΜέΡΑ25 1,5%.

Στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 33%, ο Στέφανος Κασσελάκης 7%, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος από 5%.

Στο 34% η θετική αξιολόγηση για τον πρωθυπουργό, στο 61% η αρνητική αξιολόγηση. Στο 17% η θετική αξιολόγηση για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο 74% η αρνητική.

Στο 30% ανέρχεται η θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης, ενώ στο 66% η αρνητική. Τα ποσοστά για την αντιπολίτευση είναι στο 10% (θετική αξιολόγηση) και στο 83% η αρνητική.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει 41%, ενώ ακολουθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης 39%.

Τα Τέμπη και η ακρίβεια
To 88% των πολιτών που συμμετείχε στη δημοσκόπηση απάντησε πως δεν έχει γίνει πρόοδος στη διερεύνηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ το 9% απάντησε πως έχει γίνει πρόοδος.

Ως προς το ποια προβλήματα θεωρούν οι πολίτες σημαντικότερα, κυριαρχούν αυτά που έχουν να κάνουν με την οικονομία, με τους πολίτες να αναφέρουν πρώτα από όλα την ακρίβεια και την οικονομία, ενώ ενδιαφέρον έχει ότι ανεβαίνει και η επίκληση της κρίσης θεσμών ως προβλήματος.


Οι «κόκκινες κάρτες» των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση, δηλαδή οι τομείς όπου έχει τις χειρότερες επιδόσεις είναι η εγκληματικότητα, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η αντιμετώπιση της διαφθοράς και η αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Τους πιο καλούς βαθμούς τους παίρνει η κυβέρνηση στην προσέλκυση του τουρισμού, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην αμυντική θωράκιση της χώρας και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όμως, σημασία έχει και οι τομείς όπου η αξιολόγηση της κυβέρνησης έχει τη μεγαλύτερη πτώση. Αυτοί αφορούν την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, τις υποδομές, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην εξωτερική πολιτική και στην αμυντική θωράκιση. Δηλαδή, οι μεγαλύτερες υποχωρήσεις αφορούν και τομείς όπου η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει σχετική θετική «βαθμολογία».


Προς τη λάθος κατεύθυνση, απαντά το 66%, ενώ το 29% απαντά πως βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook