«Η κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα σε ποιους άλλους περιήλθαν τα προσωπικά δεδομένα των χιλιάδων αποδήμων που διαχειρίζεται το υπουργείο Εσωτερικών»

Τα επιπλέον ερωτήματα που προκύπτουν από την σημερινή επιστολή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία υποστήριξε πως τα προσωπικά δεδομένα που υπεκλάπησαν περιήλθαν στα χέρια της από τον τέως Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ, Νίκο Θεοδωρόπουλο υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα αναφορικά με το σκάνδαλο Ασημακοπούλου σε ποιους περιήλθαν τα προσωπικά δεδομένα των χιλιάδων αποδήμων που διαχειρίζεται το υπουργείο Εσωτερικών.

«Τα έλαβαν και άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ; Τα έλαβαν οι βουλευτές της ΝΔ; Όλα τα στελέχη της;» ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνοντας ότι τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται και ότι η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα πού διοχετεύθηκαν τα δεδομένα.

«Η γενική επίκλησή της στην ελευθερία της έκφρασης κατά τα άρθρα 10 της ΕΣΔΑ και 11 του Χάρτη Δικαιωμάτων της ΕΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι σταθμίζεται με το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής του άρθρου 8 ΕΣΔΑ και το δικαίωμα προστασίας προσωπικών δεδομένων του άρθρου 9 του Χάρτη Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και δεν αποτελεί από μόνο του νομική βάση. Οι νομικές βάσεις περιλαμβάνονται αποκλειστικά στο άρθρο 6 του GDPR» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος που εκπροσωπεί κάποιους από τους απόδημους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

«Μια σειρά από νέα ερωτήματα γεννήθηκαν μετά από τη σημερινή επιστολή της κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία υποστήριξε πως τα προσωπικά δεδομένα που υπεκλάπησαν περιήλθαν στα χέρια της από τον τέως Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα σε ποιους άλλους περιήλθαν τα προσωπικά δεδομένα των χιλιάδων αποδήμων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα έλαβαν και άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ; Τα έλαβαν οι βουλευτές της ΝΔ; Όλα τα στελέχη της;
Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται και η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα που διοχετεύθηκαν τα δεδομένα αυτά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook