Το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, στις επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων βρέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ήταν η ΝΔ ενώ επιφύλαξη δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση και καταψήφισε το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε μια μαραθώνια διαδικασία ακρόασης φορέων.

Στην ακρόαση βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο Γιώργος Στασινός από το ΤΕΕ, ο Μιχάλης Μητσόπουλος εκ μέρους του ΣΕΒ, ο Σπύρος Μάμαλης από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Κόλλιας εκ μέρους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο Σέργιος Λαμπρόπουλος εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας Υποδομών και Κατασκευών και ο Παναγιώτης Τονιόλος εκ μέρους του Συνδέσμου Εταιρειών Γραφείων Μελετών.

Επίσης στην ακρόαση συμμετείχαν ο Εμμανουήλ Βραΐλας εκ μέρους του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων, ο Κωνσταντίνος Γκολιόπουλος εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, ο Ιωάννης Κούτρας εκ μέρους της ΕΑΒ, ο Δημήτρης Παπαστεργίου εκ μέρους της ΚΕΔΕ, ο Γιώργος Βλάχος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), ο Φάνης Σπανός εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο Δημήτρης Δημόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών.

Ακόμη, στη διαδικασία συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Μακέδος, Πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, η Θεοδοσία Νάντσου εκ μέρους της WWF Hellas, η Ελισάβετ Πανουτσάκου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος, ο Γαβριήλ Ιωαννίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδος, η Αικατερίνη Γιαννούλια εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, ο Φίλιππος Κυριάκος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τεχνολόγων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων, ο Πέτρος Πετρίδης, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Χαράλαμπος Θεοδοσιάδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΥΠΕΧΩΔΕ και ο Ιωσήφ Αβραμίδης από τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook