«Το είδα και στο στρατόπεδο, η κοινωνία βράζει για αυτό το έγκλημα και τη συγκάλυψη» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα Τέμπη μιλώντας στον Alpha

Στόχος στις ευρωεκλογές είναι η ανατροπή, θέλω να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είμαστε η προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει την σκυτάλη στις επόμενες εκλογές τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται!» με την Ναταλία Γερμανού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι με την πρόταση δυσπιστίας για το έγκλημα στα Τέμπη αποκαλύφθηκε η αλαζονεία του Κώστα Αχ. Καραμανλή και τόνισε ότι μετά το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ στον πρώην υπουργό θα έρθει ένα πολύ γερό χαστούκι στις ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηθείς για την πρόσφατη πρόταση δυσπιστίας και το αποτέλεσμα που αυτή έφερε, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο που ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν είναι δεδομένο το αποτέλεσμα και δεν αλλάζει κάτι δομικά ως προς την ουσία, να βρει το δίκιο του κάθε συγγενής.

«Αποκαλύφθηκε όμως η αλαζονεία του Κώστα Αχ. Καραμανλή. Αυτό το στυλ, τα υφάκι, αυτή η αλαζονεία ότι δεν συνειδητοποιεί τι έχει γίνει, ότι λέει ψέματα ότι δεν είχε ενδείξεις. Όταν 1,5 χρόνο πριν το έγκλημα τον είχε προειδοποιήσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι εργαζόμενοι τον είχαν προειδοποιήσει για αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ερώτηση 10 μέρες πριν το έγκλημα και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ειρωνευόταν στη Βουλή».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως τη «”στρατηγική του δεν ντρέπεστε” την είδαμε και από τον πρωθυπουργό τον ίδιο. “Δεν ντρέπεστε να υπονοείτε ότι έχω έκανα τη συρραφή”. Κάθε φορά που θέλουν να αποφύγουν ένα ζήτημα, η απάντηση είναι δεν ντρέπεστε. Η στρατηγική του πετάω τη μπάλα στην εξέδρα.

Προφανώς αυτό του έχει πει ο Γκρίνμπεργκ να μας πείσει όλους ότι επειδή φοράει γραβάτα και φοράει γραβάτα στο εξωτερικό ότι αποκλείεται να κάνει κάτι τέτοιο εντός της χώρας. Αλλά δεν αποκλείεται και όπως αποκαλύπτεται, αυτό ακριβώς έχει γίνει».

«Το είδα και στο στρατόπεδο, η κοινωνία βράζει για αυτό το έγκλημα και τη συγκάλυψη. Μετά το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ για τον υπουργό που κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και ζητάει τα ρέστα και πάνω, θα έρθει ένα πολύ γερό χαστούκι στις ευρωεκλογές. Αλλά δεν θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει απλώς μία ψήφο τιμωρίας στη ΝΔ. Θέλω ο κόσμος να ακούσει το πρόγραμμά μας για μία πράσινη, κοινωνική, δίκαιη Ευρώπη, για τις τομές που κάνουμε στη φορολογία, στην ακρίβεια, στη δικαιοσύνη και να μας εμπιστευτεί. Θέλουμε τη θετική ψήφο» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ερώτηση κατά πόσο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αισθανόταν καλά με το να χειροκροτούν τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, είπε με νόημα: «Ή είσαι βουλευτής ή πρόβατο στο μαντρί».

Ερωτηθείς για το αίτημά σχετικά με διεθνείς παρατηρητές στις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε πως παρατηρητές υπάρχουν πάντα, όμως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος «γιατί είναι η πρώτη φορά στην μεταπολίτευση που το αδιάβλητο δεν είναι δεδομένο. Είχαμε προσωπικά στοιχεία των εκλογέων του εξωτερικού, τα οποία δόθηκαν από τα στελέχη της ΝΔ στους ευρωβουλευτές της ΝΔ και εργαλειοποιήθηκαν. Άλλο ένα ψέμα της Νέας Δημοκρατίας τότε, ότι δήθεν η κα Ασημακοπούλου τα συγκέντρωσε με τις δικές της δυνάμεις και τελικά ήταν από στελέχη. Ρωτάω λοιπόν, ποιος εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα εκλογέων του εσωτερικού; Πώς ξέρουμε ότι δεν έχουν διαρρεύσει σε εταιρείες; Μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης να διαβεβαιώσει ότι δεν έχουν διαρρεύσει; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο. Όταν ένα τζάκι κινδυνεύει με φυλακή, θα αφήσουν καμένη γη, τίποτα δεν θα είναι δεδομένο».

Σχολιάζοντας την αναφορά ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μαζί ανέρχονται σε αυτό της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε πού είναι το ζύγι. Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσουμε σε διπλές εκλογές και να δούμε το ζύγι. Σας υπόσχομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος ριζικά. Ήδη φαίνεται η δυναμική, υπάρχει ένα κίνημα στην κοινωνία. Για αυτό το λόγο η προπαγάνδα του Μαξίμου και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούν κάθε μέρα να με αποδομήσουν».

«Είμαι έτοιμος για πρωθυπουργός. Έχω και ικανότητους  βουλευτές και ικανότατους επιστήμονες στα think tank. Κόσμος που προέρχεται από την αγορά. Ο υπουργός Οικονομίας της χώρας όπως και ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχουν επιχειρήσει ποτέ. Αυτοί που διοικούν την ελληνική κοινωνία, δεν κατανοούν το επιχειρείν έμπρακτα. Στις ευρωεκλογές κάνουμε μία καινοτόμα διαδικασία. Ανακοινώσαμε το πρώτο κύμα υποψηφίων για τα προκριματικά και ήδη βλέπετε ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη ανανέωση στον κόσμο. Έχουμε έναν πολύ καλό πάγκο και θα τον γνωρίσετε».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε σε άλλο σημείο πως «αν μία κυβέρνηση έχει πραγματικά λαϊκή βάση, δεν φοβάται οικονομικά συμφέροντα, δεν βασίζεται πάνω σε αυτά. Είναι ένα σύστημα που τους βοήθησε να χρωματίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως εθνική εξαίρεση και τώρα τους γυρνάει μπούμερανγκ».
«Θέλω να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ότι θα είμαστε η προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει την σκυτάλη στις επόμενες εκλογές. Να δείξουμε ότι έχουμε σηκώσει ανάστημα, έχουμε ανανεωθεί και να φέρουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στόχος η μεγάλη ανατροπή, το πιστεύω. Οι προτάσεις μας έχουν κάνει γκελ» επισήμανε παράλληλα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε υπερήφανος που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και επισήμανε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να προσφέρει.

Για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι είναι καλύτερες από ποτέ, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός του έστειλε ευχές για τα γενέθλιά του, ενώ αποκάλυψε ότι μίλησαν στο τηλέφωνο ενώ ήταν στο θάλαμο για τη θητεία του.
Σχετικά με τη στρατιωτική θητεία, επισήμανε ότι η στράτευση θα έπρεπε να είναι τρεις μήνες και να έχει κοινωνικό πρόσημο.

Τέλος, είπε ότι ο γάμος με τον Τάιλερ Μακμπέθ θα γίνει την Κρήτη, «στην ιδιαίτερή μου πατρίδα» και θα είναι σε πολύ στενό κύκλο, ενώ ανέφερε ότι θα μετακομίσουν στο νέο τους σπίτι στους επόμενους δύο μήνες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook