«Με τα δεδομένα που βλέπω σήμερα, πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτό να είμαστε πρώτοι» τόνισε ο Στ. Κασσελάκης σε συνέντευξη του στον Νίκο Ευαγγελάτο. Επίσης είπε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ , ενώ αναφερόμενος στις υποκλοπές ανέφερε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι εκβιαζόμενος» , εστιάζοντας στο γεγονός ότι δεν υπέβαλε μήνυση.

«Πιστεύω ότι μέσα σε δύο μήνες μπορούν όλα να ανατραπούν» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνέντευξη του στο Live News, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές της 9 Ιουνίου, υπογραμμίζοντας ότι «μπορούμε να κερδίσουμε».

«Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι και βλέπω ένα ρεύμα έξω στην κοινωνία. Ίσως έχει πλέον πάψει να αποδίδει η προπαγάνδα εναντίον του προσώπου και του χαρακτήρα μου από την κυβέρνηση. Ίσως να έχει συνεισφέρει το θέμα της συγκάλυψης των Τεμπών. Ανεβαίνουμε. Πιστεύω ότι μέσα σε 2 μήνες όλα μπορούν να ανατραπούν. Αισθάνομαι ότι μπορούμε να κερδίσουμε, θέλω να κερδίσουμε».

«Αν δεν είμαστε πρώτοι (στις Ευρωεκλογές), θα είμαστε στις βουλευτικές. Ο κόσμος βλέπει ότι οι μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού είναι ένα περιτύλιγμα».

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η αποχή των πολιτών στις εθνικές εκλογές δεν σημαίνει απολιτίκ, αλλά πρόκειται για την απογοήτευση του λαού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν φοβάται να ανανεωθεί, έχει έναν πρόεδρο που δεν κ@@ώνει σε τίποτα. Δεν θα είναι αποτυχία μου εάν χάσω με 10 μονάδες. Αποτυχία θα είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, να συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων. Αποτυχία είναι να είσαι επαγγελματίας πολιτικός και να προδίδεις την εκλογική σου βάση. Αποτυχία είναι να λες ότι όλα έχουν ζυγιστεί στο 41% και να αποκαλύπτεται μετά ότι υπάρχει συγκάλυψη και «μονταζιέρα». Αυτό είναι αποτυχία του πολιτικού συστήματος και του πρωθυπουργού».

Ιδιαίτερα, τόνισε πως όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει στην κοινωνία συναντά μία παγωμάρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συναντά ένα κύμα.

Για τον Τσίπρα

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, με τον Στέφανο Κασσελάκη να τονίζει πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να πάρει αποστάσεις.

«Δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς ο Αλέξης Τσίπρας. Πιστεύω είναι ικανοποιημένος από την πορεία που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τις προτάσεις του και την απήχησή του».

«Πρέπει να ξαναχτίσουμε την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και αστυνομίας»

Με αφορμή τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στα θέματα της αστυνόμευσης.

«Έχουμε αλλάξει 3 υπουργούς Προστασίας του Πολίτη μέσα σε 9 μήνες. Δεν είναι αυτό μία κατάσταση και να αισθάνεται κάποιος ότι θα πάει σε αστυνομικό τμήμα και δεν ξέρει αν θα του πουν να καλέσει την αστυνομία».

«Κάτι δεν πάει καλά στην αστυνομία. Έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη πολίτη και αστυνομίας. Υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα και αίσθηση ανασφάλειας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ξαναχτίσουμε αυτή την εμπιστοσύνη».

«Η ηγεσία της αστυνομίας θα πρέπει να επιλεγεί από τη Βουλή με συναίνεση διακομματική, να ενισχύσουμε την αστυνομία της γειτονιάς. Η ανθρώπινη ζωή είναι η πρώτη μας μέριμνα».

Για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια
Όσον αφορά τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε κατά των βανδαλισμών και υπογράμμισε πως τα πανεπιστήμια έχουν ελλείψεις, αναφέροντας ως παράδειγμα φοιτητές που περιμένουν επί μήνες για να συνεχίσουν την έρευνά τους.

«Είναι ζήτημα που πρέπει να ρωτήσουμε γιατί γίνεται η κατάληψη. Εάν είναι στην ουσία βανδαλισμός, θα πρέπει να υπάρχει κάποια μορφή επέμβασης. Το έχω πει ξεκάθαρα ότι στους βανδαλισμούς δεν είμαι υπέρ», είπε.

«Ο γάμος με τον Τάιλερ »
Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στα σχέδιά του σχετικά με τον γάμο του με τον Τάιλερ ΜακΜπέθ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παντρευτούν σε δημαρχείο. στα τέλη Αυγούστου

«Θα είναι μία συγκέντρωση για φίλους και τις οικογένειές μας. Μπορεί να πάμε να διεκπεραιώσουμε όλα τα νομικά εκείνη τη στιγμή. Ο νόμος μας δίνει αυτή τη δυνατότητα χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε την πολυτέλεια να ζήσουμε σε μία χώρα που το είχε κατοχυρωμένο και στο ομοσπονδιακό δικαστήριο και σε όλες τις πολιτείες. Έχουμε πολύ δρόμο στα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα της χώρας».

«Είμαι περήφανος για τη στάση που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ (στη ψήφιση του ν/σ για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών). Ο γάμος είναι για την αγάπη. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Το χαρτί δεν επικυρώνει ούτε τον γάμο ούτε την οικογένεια, βελτιώνει τη δυνατότητα ένα ζευγάρι να έχει θεσμικές προστασίες».
«Έχω δείξει ξεκάθαρη κομματική γραμμή. Είμαστε στο πρώτο στάδιο μίας μεγάλης ανανέωσης του κόμματος, αυτό θα το επιλέξει η βάση», είπε.

«Αγαπάω τον Τσίπρα, με αγαπά κι αυτός»
Αναφερόμενος στην παρέμβαση Τσίπρα πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:
«Τον αγαπάω και με αγαπάει αυτός. Έχουν λυθεί όλα αυτά. Το συνέδριο «μίλησε», ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής. Κάθε μέρα βελτιωνόμαστε».

«Ο πρωθυπουργός λέει ψέματα για τα Τέμπη»
Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι λέει ψέματα.

«Λένε για τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μας είχαν πει βδέλλες και ότι υποκινούμε βία χωρίς καμία απόδειξη. Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη για τοξικότητα».

«Ο πρωθυπουργός της χώρας στο έγκλημα που συγκαλύπτει μαζί με το άλλο τζάκι της χώρας, το τζάκι Καραμανλή, λέει ψέματα στην κάμερα, σε συνεντεύξεις, στον ελληνικό λαό. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να μην γνωρίζει αν θα μπαζωθεί ο χώρος, αν πρέπει τα ίχνη να αφαιρεθούν; Αν δεν το γνώριζε πρέπει αν το πει δημόσια».
Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, ωστόσο χαρακτήρισε αργούς τους ρυθμούς της.

Για την οικονομία
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα «αλλάζει το φορολογικό μείγμα της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη».

Μερικά από τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εξής:
-Μείωση ΦΠΑ στο 0% για τα βασικά αγαθά
-Μείωση ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή που επιτρέπει η ΕΕ στα καύσιμα

Ο Στέφανος Κασσελάκης εγγυήθηκε ότι η χώρα θα έχει ανάπτυξη και θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, τονίζοντας πως η χώρα θα έχει ένα φορολογικό κώδικα που θα είναι σταθερός για μία δεκαετία.

«Δεν θα συνεργαστώ με τον Νίκο Ανδρουλάκη – Να αποδείξει ότι δεν είναι εκβιαζόμενος» 
«Ποιο είναι το πόθεν του πρωθυπουργού; Το γνωρίζετε; Το έσχες γράφει, το πόθεν δεν το γνωρίζουμε. Πως πληρώνονται τα εκατομμύρια που έχει η υποδ9ομή της ΝΔ όταν το χρέος της στις τράπεζες, που έχουμε ανακεφαλαιώσει;», είπε αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Αμερική.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε πως είναι «δικό του θέμα να αποδείξει ότι δεν είναι εκβιαζόμενος», ενώ απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεσμεύτηκε πως με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ θα «φύγουν» βουλευτικές ασυλίες και προστασίες υπουργών, ενώ αποκάλεσε «ντροπή» την παρουσία των «Σπαρτιατών» στο κοινοβούλιο.

Όσο για την πιο έντονη στιγμή που έζησε ήταν η επίσκεψή του στην Καρδίτσα και τους πλημμυροπαθείς. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το βίος των πλημμυροπαθών έχει χαθεί και δεν έχουν «χείρα βοηθείας για να σταθούν στα πόδια τους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook