Η επίσκεψη έχει ξεχωριστή σημασία και συμβολισμό καθώς έρχεται μετά τις αντιδράσεις από την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Κοινή επίσκεψη στο Δήλεσι, σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Πρόκειται για επίσκεψη υψηλού συμβολισμού και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος προγραμματίζουν να βρεθούν από κοινού σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της εκκλησίας στο Δήλεσι, έξω από τη Θήβα, την ερχόμενη Παρασκευή.

Η επίσκεψη έρχεται στον απόηχο των αναταράξεων που προκλήθηκαν στην σχέσεις κυβέρνησης και εκκλησίας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου άκουσαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη σημερινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία δεν εκδικείται και αγαπάει , μια δήλωση που εκφράζει την αντίθεση της σε ιερωμένους και πιστούς που επιτέθηκαν σε κυβερνητικούς παράγοντες και βουλευτές της Ν.Δ τις προηγούμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή την βιαιοπραγία σε βάρος της βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη δήλωσε ότι «τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη.
Και πρόσθεσε ότι: Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook