Γιάννης Καλλιάνος: «Αν οι γιατροί είχαν ακούσει τον αδερφό μου, ο πατέρας μου θα ζούσε – Θα κινηθώ νομικά» – «Τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα», λέει ο Γεωργιάδης
«Μου έχει κοπεί η καρδιά στα δύο», είπε ο βουλευτής της ΝΔ για το θάνατο του πατέρα του.
Ο Γιάννης Καλλιάνος κατηγορεί τους γιατρούς στο Αττικό Νοσοκομείο ότι δεν έκαναν όλα όσα έπρεπε για τον 79χρονο πατέρα του.
«Δεν ξέρω που βρίσκομαι. Δεν ξέρω που είμαι, σε ποια πόλη. Είμαι θολωμένος. Δεν έχω δύναμη να μιλήσω, δεν έχω δύναμη να περπατήσω», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Καλλιάνου.
Όπως είπε ο Γιάννης Καλλιάνος, ποτέ του δεν είχε βιώσει τόσο μεγάλο πόνο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η καρδιά του έχει σπάσει στα δύο.
«Δεν μπορείς να αφήσεις τα πάντα, να πεθάνεις κι εσύ. Η ζωή θα συνεχιστεί, αλλά ο πόνος θα μείνει», είπε.
«Το σύστημα υγείας ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τον πατέρα μου σε κάποια ΜΕΘ. Μπαίνεις στην πλατφόρμα και αυτομάτως σε βάζουν σε κάποια ΜΕΘ. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ο κ. Κακίσης δεν έβαζε τον πατέρα μου στην πλατφόρμα. Εκτιμούσε ότι ήταν πολύ καλά, ότι ήταν άψογες οι εξετάσεις του».
Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως ο αδερφός του, γιατρός στο επάγγελμα, «είχε πέσει στα πόδια του κ. Κακίση και του έλεγε ότι δεν θα αντέξει αν δεν μπει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».
«Αν είχαν ακούσει τον αδερφό μου, ο πατέρας μου θα ήταν αυτή την ώρα δίπλα μου. Δυστυχώς, δεν τον άκουσε κανείς. Ήταν τόσο σίγουρος και εγωιστής ο κ. Κακίσης».
Άδωνις Γεωργιάδης: «Έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα στην περίπτωση του κ. Καλλιάνου»
Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου, «Αττικόν», όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν με το οποίο γνωστοποιείται ο θάνατος του ασθενή.
«Δεν υπεισέρχομαι στα ζητήματα ιατρικής φύσης, είμαι υπουργός, όχι γιατρός. Οι ευθύνες το υπουργού και της κυβέρνησης είναι αν υπήρξαν: διαθέσιμη μονάδα εντατικής θεραπείας – που υπήρξε – γιατροί, νοσηλευτές και φάρμακα. Ως προς τη ουσία της υπόθεσης πράγματι διατάχθηκε ΕΔΕ μετά τον θάνατο του κ. Καλλιάνου, ώστε να καταγραφούν ενόρκως όλα τα γεγονότα και να ελεγχθεί δικαστικά εάν η διαδικασία που προβλέπεται έχει τηρηθεί. Η εικόνα που έχω είναι ότι έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα στην περίπτωση του κ. Καλλιάνου», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο LiveNews
«Έχει επιδεινωθεί ραγδαία όλος ο τομέας της Υγείας»
Έρευνα που ήρθε στην δημοσιότητα από τον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο αναδεικνύει ότι μέσα σε ένα χρόνο έχουν διπλασιαστεί τα παράπονα των πολιτών από τις παροχές του ΕΣΥ. «Στην ίδια έρευνα έχει επιδεινωθεί και η κατάσταση στα ιδιωτικά νοσοκομεία, όχι μόνο στο ΕΣΥ. Έχει επιδεινωθεί ραγδαία όλος ο τομέας της Υγείας. Το ερμηνεύω ως μια αυτόματη επιστροφή στην συνήθη εικόνα που έχει το σύστημα υγείας μετά την πανδημία», εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Αναφερόμενος ο υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του αδελφού του Γιάννη Καλλιάνου είπε: «Μίλησε κάπως απαξιωτικά συνολικά για τους γιατρούς στην Ελλάδα. Αυτό θα μου επιτρέψετε να πω ΄το δεν είναι αλήθεια, η Ελλάδα έχει καλούς γιατρούς. Το ΕΣΥ έχει καλούς γιατρούς και το νοσοκομείο Αττικόν είναι από τα καλύτερα που έχουμε».
«Το πρώτο θέμα στο Συμβούλιο υπουργών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Ε.Ε. και μάλιστα η Κομισιόν τόνισε πώς θα βρούμε γιατρούς και νοσηλευτές στην Ε.Ε. Δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας», υπογράμμισε καταληκτικά ο υπουργός Υγείας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής με τους υποψήφιους των εφ. ΕΦΣΥΝ & SPORTDAY για το Μεικτό
- Νέο single για τη Μεταξία Κοντού με την υπογραφή του Δημήτρη Γιώτη
- Εκατό μικρομεσαίες επιχειρήσεις προχωρούν μπροστά με σύμμαχο το πρόγραμμα Forward
- Το πρώτο Europe Gulf Forum – Μία πρωτοβουλία του Θοδωρή Κυριακού, που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία – Η ομιλία του Πρωθυπουργού και του Προέδρου Ομίλου Antenna (βίντεο)
- «Χαμογέλα και πάλι!»: Πρωτιά με ρεκόρ τηλεθέασης το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαίου
- Λαϊκό Λαχείο: Όλοι οι λήγοντες κερδίζουν στην κλήρωση της Τετάρτης 20 Μαΐου – Συνολικά κέρδη μέχρι και 2,5 εκατ. ευρώ
- Δημήτρης Αλεξάνδρου – Ρία Ελληνίδου: To κοινό πάρτι για τα γενέθλιά τους και το φιλί στο στόμα! Δείτε βίντεο
- Survivor: Οι γιατροί μας είπαν ότι οι πιθανότητες να ζήσει ήταν μηδαμινές, λέει η αδερφή του Σταύρου Φλώρου (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook