Υφυπουργός Δικαιοσύνης: Εκτιμώ σχεδόν βέβαιη την έφεση του Εισαγγελέα στην απόφαση για το Μάτι
Η απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι είναι αναντίστοιχη προς το μέγεθος της απώλειας και προς το μέγεθος της τραγωδίας τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας. Ωστόσο τόνισε ότι ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπουν τη δυνατότητα έφεσης από τον Εισαγγελέα Εφετών
Η απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι είναι αναντίστοιχη προς το μέγεθος της απώλειας και προς το μέγεθος της τραγωδίας τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, αναφερόμενος στην καταδίκη των 6 εκ των 21 κατηγορουμένων με ελαφρές ποινές που έχουν προκαλέσει την οργή των συγγενών των θυμάτων.
«Σε τρία χρονικά σημεία τα θύματα, αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων αισθάνθηκαν απογοήτευση. Το πρώτο ήταν όταν η κατηγορία που αποδόθηκε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Το δεύτερο χρονικό σημείο ήταν ν μακρά διάρκεια της δίκης. Φτάσαμε ήδη στα έξι χρόνια, για να έχουμε απόφαση σε πρώτο βαθμό… Και το τρίτο είναι αυτή καθαυτή η απόφαση, όχι μόνο ως προς το ύψος των ποινών, αλλά και ως προς το εύρος των κατηγορουμένων που θεωρούνται πως ευθύνονται ποινικά για την τραγωδία στο Μάτι» σημείωσε ο υφυπουργός.
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπουν τη δυνατότητα έφεσης από τον Εισαγγελέα Εφετών, και εκτίμησε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Εισαγγελέας θα ασκήσει έφεση.
Απαντώντας δε, σε ερώτηση για το χρόνο της απόφασης και το φόβο παραγραφής, σημείωσε ότι ούτε η φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης, ούτε το υπουργείο, θα επιτρέψουν μια τέτοια υπόθεση να παραγραφεί πριν αποδοθεί δικαιοσύνη.
Ερωτηθείς σχετικά με τη σημερινή απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι έξι χρόνια μετά, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης σχολίασε στον ΣΚΑΪ ότι «η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη, και γι’ αυτό είναι σημαντικό το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη που θα μειώσει τους χρόνους έκδοσης αποφάσεων» ενώ πρόσθεσε ότι «όσοι θυμόμαστε εκείνες τις στιγμές, θεωρούμε ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιάσονας Αποστολόπουλος κατά Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: Είναι αυτά τα παιδιά εισβολείς; Οφείλετε να ανασκευάσετε
- Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Γιόρτασε τα γενέθλια της με τον σύντροφο της και φίλους – Η τούρτα με τα πετράδια
- Άννα Στρατινάκη για την υπόθεση Παναγόπουλου: Συκοφαντικές αναφορές, δεν διαχειριζόμουν κονδύλια από το 2021 έως το 2024 , είχα συμβουλευτικό ρόλο
- «Έπρεπε να τον αφήσω να πεθάνει και αντί να μου πουν ευχαριστώ με κατηγορούν», λέει ο γιατρός του Ιπποκράτειου που καταδικάστηκε για φακελάκι (βίντεο)
- Ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατασκοπείας υπέρ της Κίνας ασκήθηκε στον 54χρονο σμήναρχο – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα και κρατείται – Το κρυφό κινητό και το δεύτερο πρόσωπο-κλειδί
- Ιωάννα Τούνη: “Μου έκανε παρατήρηση η αστυνομία του Ριάντ για το φόρεμα μου” – Βίντεο
- «Φως στο Τούνελ»: Νέα ντοκουμέντα για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τρέϊλερ
- «MEGA Stories»: Νίκος Ξυλούρης – Η φωνή που έγινε ψυχή ενός λαού – Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου – Τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook