«Τα δικαστήρια όταν εκδικάζουν μια υπόθεση έχουν μπροστά τους μια νομοθεσία. Αυτή ήταν του 2019....»

«Οι δικαστές δίκασαν με ένα σύστημα που ίσχυε τότε. Ο κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε έναν χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι», είπε ο Γιώργος Φλωρίδης σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την πύρινη τραγωδία του 2018.

«Ξέρουν όλοι αν υπάρξει επιεικέστερη διάταξη, αυτή θα είναι υπέρ των κατηγορουμένων. Γιατί η πρώτη τους σκέψη ήταν η ποινή που εκτίεται για πλημμελήματα, που ήταν 10 χρόνια το ανώτερο, να την πάνε στο 8; Γιατί ο κανόνας επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν να χορηγείται υποχρεωτικά υπό το δικαστήριο αναστολή;», συνέχισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, εξηγώντας πως η δίκη έγινε με παλαιότερες, ευμενέστερες διατάξεις του ποινικού κώδικα και πως το δικαστήριο ήταν υποχρεωμένο να δικάσει με τον κώδικα του 2019.

«Τα δικαστήρια όταν εκδικάζουν μια υπόθεση έχουν μπροστά τους μια νομοθεσία. Αυτή ήταν του 2019. Καλώς ή κακώς. Η προσωπική μου άποψη είναι πως τον κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ θα τoν πληρώνει η κοινωνία πολλά χρόνια, γιατί ήταν μια επιλογή η οποία εκινείτο με έναν απίστευτο τρόπο προς την κατεύθυνση των κατηγορουμένων και των εγκληματιών και όχι προς την υπεράσπιση των θυμάτων», επισήμανε.

«Η εξαγορά της ποινής που καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε με τον ν. 5090/2024 από τον κ. Φλωρίδη που συνεχίζει να ψεύδεται. Τώρα οι υπεύθυνοι θα ήταν φυλακή», απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βούλα Κεχαγιά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook