Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με βούλευμα – Αντίθετος ο εισαγγελέας – Tον θεωρεί αμετανόητο
Οι δικαστές αποφάσισαν την αποφυλάκιση τους με περιοριστικούς όρους, σε αντίθεση με τον εισαγγελέα που που η πρόταση του ήταν να παραμείνει στη φυλακή καθώς θεωρεί ότι είναι αμετανόητος
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας με βούλευμά του αποφάσισε να ααποφυλακιστεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος κρατείτο μετά την καταδίκη του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Οι δικαστές αποφάσισαν την αποφυλάκιση του με περιοριστικούς όρους, παρόλο που η πρόταση του εισαγγελέα ήταν αρνητική.
Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός δέχεται ότι τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να βγει όμως ήταν αρνητικός καθώς, όπως σημειώνει στην πρόταση του , υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες δεν πρέπει να αποφυλακιστεί.
Και συγκεκριμένα, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι συντρέχουν μεν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση υφ’όρον απόλυσης, πλην όμως αναφορικά με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις προτείνει την απόρριψη της αίτησης, αξιολογώντας τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.
Ωστόσο το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε με το βούλευμα του, ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.
Έτσι αξιολογεί τη διαγωγή του θετικά, απορρίπτει την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων, δέχεται την αίτηση και διατάζει την υφ’όρον απόλυση του, επιβάλλοντας τους εξής όρους :
1. απαγόρευση εξόδου από την Π.Ε. Αττικής,
2. εμφάνιση στο ΑΤ τόπου διαμονής (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και
3. απαγόρευση συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Καιρός: Νέο “κύμα” κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τετάρτη – Οι περιοχές που θα πληγούν
- Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-3: Πρώτη νίκη σε ντέρμπι με «διπλό» – θρίλερ στη Λεωφόρο
- Σταματίνα Τσιμτσιλή: Στο πλευρό του συζύγου της μαζί με τα παιδιά τους στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών – Φωτογραφίες
- Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 2-3: Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν με 10 παίκτες και λυτρωτή τον Γιακουμάκη
- Χημικά και επεισόδια στα μπλόκα των αγροτών στη Θεσσαλία – Τρείς συλλήψεις και διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ Λάρισας – Κλειστή η Αθηνών-Θεσσαλονίκης (βίντεο)
- Χριστίνα Μπόμπα – Σάκης Τανιμανίδης: To Pre Christmas ταξίδι τους στη Βαρσοβία χωρίς τις κόρες τους(εικόνες&βίντεο)
- Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 0-1: «Απόδραση» από το Περιστέρι για τους Αρκάδες
- Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-1: Σταθερά κορυφή με λυτρωτή Ελ Καμπί και κομβικό Τζολάκη!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook